Gå til indhold
Nordens innovative tiltrækningskraft

Blogindlæg -

Nordens innovative tiltrækningskraft

Endnu en gang har Finland lokket innovative ildsjæle til sig fra hele verden. Den 4.-5. december besøgte 20.000 personer, 3.100 startups og 1.800 investorer fra 130 forskellige lande Slush – et af de største events i Europa for iværksættere og startups. Det blev til to intense dage fyldt med spændende oplæg, herlige mennesker og masser af latter. Der er noget helt særligt ved at være omgivet af så mange innovative iværksættere, og vi er meget glade for at have været på Slush 2018.

"Vores forbrugere i Norden ved, at vi har innovative mobiltelefoner, fjernsyn, skærme, køleskabe, ovne og vaskemaskiner i verdensklasse. På Slush kan vi vise nye sider af os selv som virksomhed: Hvordan vi arbejder med startups i praktikforløb, og hvordan de bruger vores produkter til deres løsninger. Forskellige dele af Samsung kommer til Helsinki fra hele verden, for det er en udbredt opfattelse, at vi i Norden sidder på en guldgrube i form af fremadskuende startsups, der har idéer, produkter og løsninger, som kommer til at forandre verden. Vi tror på konceptet 'åben innovation' og ønsker at samarbejde med startups for at sikre, at vi også fremover vil lancere innovative, inspirerende og funktionelle produkter, som kan opfylde de behov, forbrugerne har i dag." Eva Carrero, Corporate Marketing Director Samsung Nordics.

Vi tog vores investorer, udviklere og samarbejdspartnere fra hele verden med os i jagten på unge virksomheder med friske innovative tiltag inden for blandt andet kunstig intelligens (AI), tingenes internet (IoT) og virtual reality (VR). Sammen med vores samarbejdspartnere var vi også stolte over at kunne fremvise eksempler på vellykkede løsninger, der er gjort mulige gennem åben innovation. Vi arrangerede workshops inden for impact startups, digitaliseret læring og sund anvendelse af teknik. Der var tryk på alle kedler hos Samsung under hele eventet, og vi kunne ikke have ønsket os det anderledes!

Vores kolleger fra hele verden kom som sagt til Slush, og vi sørgede for at tale med Christina Bechhold Russ fra Samsung NEXT. Christina er ansvarlig for Samsung NEXT i Europa og tager sig af alle de investeringer, de foretager. Vi benyttede lejligheden til at stille hende nogle spørgsmål om, hvorfor hun tror, at Europa og Norden lokker så mange andre mennesker til fra hele verden.

Hvad er det, som gør, at Samsung NEXT vil investere i Norden?

"Europa har et økonomisk system, der yder stor støtte. Man vil gerne vide, hvad der sker, og der er megen støtte at få, når det drejer sig om nye idéer. Eftersom Europa er så multikulturelt et sted og så rigt på mange forskellige typer innovationer, har vi hos Samsung NEXT valgt at fokusere på områder, hvor vi tror, vi kan finde fantastiske muligheder, og derfor leder vi mere specifikt efter virksomheder fra brancher, som vi tror, vil være relevante og vil vokse i fremtiden.

Der er mange og meget succesfulde virksomheder, der kommer lige netop fra Norden. Teknisk set er Norden et begavet sted. I har fantastiske universiteter, og eftersom der allerede findes så mange succesfulde virksomheder, findes der også mennesker, som kan blive fremtidens mentorer. Man ved, at man kan starte en virksomhed op i Norden, eftersom der findes både muligheder og investorer, som er villige til at satse på den. Jeg tror, at bevidstheden om, at der allerede findes mange velbegavede mennesker her, bevirker, at nye personer kommer hertil og satser på og investerer i nye idéer."

Hvad er det, Samsung NEXT ser på lige nu, og på hvilke områder har I valgt at koncentrere jeres investeringer?

"Vi fokuserer lige nu på områder inden for AI, maskinlæring, IoT, cybersikkerhed, digital sundhed, forbrugerbeskyttelse og spil. Det sidste er særligt interessant lige netop i Norden, eftersom det er virkelig stort her. Spil – eller gaming – er også en meget spændende teknologi, som kan videreudvikles på mange forskellige måder, og det er spændende at følge denne udvikling. IoT er også meget spændende lige netop i Norden, da dette område kræver ingeniører med talent og uddannelse, og dem er der mange af her.

Når vi leder efter virksomheder at investere i, ser vi efter virksomheder, som er i startfasen, og som lige er begyndt at se sig om efter virksomheder, der er villige til at sætte penge i dem. Vi vil gerne være med i disse virksomheder fra starten og følge dem på deres rejse, mens de vokser. Vi er langsigtede investorer. Vi er med fra starten, vi følger op og værner om vores samarbejdsrelationer ved at sørge for, at vi bliver ved med at støtte dem."

Kan du afsløre, hvor mange virksomheder I har investeret i på verdensplan i dag?

"Lige nu har vi 92 startups i vores portefølje, og der kommer til at ske meget mere i 2019!"

Emner

Kategorier

Kontakt

Nikoline Meincke

Nikoline Meincke

Pressekontakt PR senior consultant
Kristoffer Kej

Kristoffer Kej

Pressekontakt Client lead PR og kommunikation
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Pressekontakt Corporate Communications & PR +46 73 671 95 26
RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån
Samsung kundesupport

Samsung kundesupport

Pressekontakt For spørgsmål vedrørende kundeservice +45 70 70 19 70

Bjørn Andreassen

Pressekontakt PR Consumer Electronics / PR Mobile Experience +45 226 551 92

Relateret materiale