Få vores nyheder på mail

Samsung skubber grænser – Send din selfie til rummet

Pressemeddelelse   •   Okt 16, 2019 11:00 CEST

Samsung gør det nu muligt at sende selfies til rummet. Med hjælp fra en højtryksheliumballon sendes en Galaxy S10 og en højteknologisk rigg op til stratosfæren, hvilket gør det muligt for andre end bare astronauter at prale af, at deres selfie har rummet og jorden som baggrund.

København, 16. oktober 2019– I dag lancerer Samsung projektet SpaceSelfie, hvor Samsung skubber grænserne for, hvad en telefon er i stand til. Gennem SpaceSelfie sendes en Galaxy S10 5G op til stratosfæren og giver helt almindelige mennesker mulighed for at få deres egen selfie vist og fotograferet i rummet. Ved at uploade deres billede på projektets hjemmeside, Mission Control får nogle heldige brugere chancen for at blive en af dem, der får taget et SpaceSelfie under projektets 200 timers rejse.

For at vise, hvilke fantastiske ting der er muligt med Samsungs skærme, besluttede vi at tage selfies til et nyt niveau og give brugerne chancen for at se deres ansigter ude i rummet. Vi skubber altid grænserne for, hvad der er muligt, og med SpaceSelfie viser vi, hvad Samsungs teknologi kan opnå - også fra grænsen til rummet, siger Claus Holm, Director IM & Country Manager.

Projektets første SpaceSelfie vil blive annonceret ved en stjernespækket begivenhed i det nyåbnede Samsung KX Experience Center i Kings Cross i London den 23. oktober, hvor skuespiller og model Cara Delevingne vil være skaberen af det første billede.

Jeg elsker ideen om rumrejser og glæder mig til at starte Samsungs SpaceSelfie-projekt og være den første til at sende en selfie ud i rummet. Jeg er ved at finde ud af, hvordan jeg får taget min mest episke selfie nogensinde, og det bliver spændende at se, hvordan mine fans fortolker udfordringen i at få deres selfie ud i rummet, siger Cara Delevingne.

Hvordan fungerer Samsung SpaceSelfie?

En 10,5 x 18 meter stor højtryksheliumballon sender en specielt udviklet rigg, som indeholder en Galaxy S10 5G, ud i rummet fra South Dakota, USA. Riggen kan nå en højde på næsten 19.781 meter (64.900 fod) og er specialdesignet til at sikre de absolut bedste billeder og tager højde for jordens krumning og solens refleksioner. Solenergi giver også strøm til teknologien og telefonen.

På jorden kan brugerne få chancen for at få taget et billede af deres selfie i rummet. Dette gøres ved at tage en selfie og uploade det på projektets hjemmeside, Mission Control. To særlige apps er udviklet til SpaceSelfie konceptet. Den første er til brugerne på jorden og tilpasset til at sende og modtage selfies mellem Mission Control og rumkapslen. Den anden app er udviklet til Galaxy S10 5G, som befinder sig ude i rummet. Denne app kommunikerer med kameraet på riggen som gør, at den tager et billede af telefonen, når selfien bliver vist. Appen sikrer derefter, at Mission Control-appen på jorden deler billedet til brugeren, som derefter kan dele det på sine egne sociale medier.

Galaxy S10 5G er testet inden rumrejsen

Samsung Galaxy S10 5G er testet for at se, om den kan modstå de hårde forhold og lufttryk, der findes på grænsen til det ydre rum uden ekstra isolerende dækning. S10 5G har været igennem en omfattende test inden lanceringen og har været i stand til at modstå temperaturer ned til minus 65 grader Celsius. Med sin 6,7 tommer dynamiske AMOLED-skærm, er S10 5G-skærmen testet for at sikre, at den ikke revner eller danner kondens i store højder.

Få mere information om Samsung SpaceSelfie, besøg venligst: www.samsung.com/spaceselfie

Få mere information om Galaxy S10, besøg venligst: news.samsung.com/galaxy,

www.samsungmobilepress.comeller https://www.samsung.com/dk/smartphones/galaxy-s10/

Pressekontakt:

Karin Tångstedt / +46 76 118 65 90 / karin.t@samsung.com

Testprodukter:

RelationsPeople / +45 40 26 16 63 / samsung@relationspeople.dk

Følg Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/samsung

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/