Få vores nyheder på mail

Samsung afslører innovation, der redefinerer menneskelige og sociale grænser

Pressemeddelelse   •   Dec 22, 2015 09:00 CET

Tendenserne for 2016 har potentiale til at kunne udfordre vores fysiske omgivelser, gøre livet enklere og skabe positive samfundsmæssige forandringer

December 21, 2015 - Samsung Electronics Europe har netop præsenteret sine forudsigelser for de vigtigste tendenser, der kan transformere forbrugernes liv i 2016 og frem.

Ved hjælp af indsigter fra eksperterne i Samsungs Londonbaserede Design & Innovation Centre forudser Samsung, at 2016 byder på innoverende virtual reality, der vil udviske grænserne mellem digitale og fysiske miljøer. 2016 vil også kendetegnes af øget social bevidsthed hos yngre forbrugere, hvilket vil drive positiv social forandring.


"Vi forudser, at 2016 bliver et transformerende år for teknologi," siger Felix Heck, Head of Office hos Samsung Design Europe (SDE). Takket være superhurtige internethastigheder, en eksplosion af dataforbindelser og udvikling af virtual reality mener vi, at 2016 vil blive det år, hvor den digitale verden vil etablere sig i den fysiske verden, i vores hjem, på vores veje og videre endnu. Disse nye tendenser vil drives af de yngre generationer, der kræver stadigt mere social ansvarlighed fra virksomhederne."


Samsung Europas forudsigelser for den teknologiske udvikling i 2016:


På vej mod næste generation af internettet


Næste år vil mobil internethastighed og kvalitet begynde at overhale bredbåndet i hjemmet i byer rundt om i Europa. Dette løft i den mobile online ydeevne vil åbne muligheder for helt nye og hidtil usete applikationer og tjenester.


Med den stigende hastighed i de teknologiske forandringer mener vi, at internettet vil udvikle sig til at engagere mere end folks øjne og ører. Boomet i den virtuelle innovation indikerer, at internettet også vil udnytte vores følesanser - det vi kalder det taktile internet.

"I 2016 vil vi se begyndelsen til et skift i retning af mere følelsesladet, medrivende og sensorisk teknologi. Dette er, hvad vi kalder smart empati," siger Camille Hammerer, chef for SDE trend Experience lab hos Samsung. "Inspireret af nyskabelser i virtual reality, er vi på nippet til et fundamentalt skift i forbrugernes forventninger til deres samspil med teknologi, fra objekter, der tjener et bestemt formål, eller en funktion til intelligente produkter og tjenester, der problemfrit integreres i det daglige liv, og som forstærker og forbedrer det på nye og meningsfulde måder."


Virtual reality teknologi vil skabe en ’phygital' verden


Rammerne mellem digitale og fysiske miljøer bliver brudt ned, og Samsung forventer fremskridt i virtual reality-teknologien, som vil give anledning til en ny ’phygital’ dimension.


Som Samsung forudsagde sidste år, er virtual reality blevet en del af detailhandlen. Samsung Gear VR virtual reality-headset understøtter rejseselskaber som Thomas Cook og bilproducenter som Audi, som allerede tilbyder ’virtuel’ adgang til deres produkter og oplevelser til folk i butikkerne og derhjemme.


I den anden ende af spektret vil virtual reality bringe os endnu tættere på 'real world'-oplevelser. I november 2015 lancerede New York Times sin første store VR-dokumentarfilm, 'De fordrevne’, som gav et personligt kig ind i livet for tre børn, der var fordrevet fra deres hjem i krigshærgede områder. "Dokumentarfilmen fortalt ved hjælp af virtual reality, illustrerer den følelsesladede oplevelse, og sætter os i stand til at komme helt tæt på virkelige oplevelser og erfaringer," forklarer Lysa Clavenna, chef for Strategic Innovation hos Samsung Design Europe.


Smart evolution forandrer kørslen

I de senere år har der været et stigende fokus på det intelligente hjem. Det internationale research- og analysebureau Strategy Analytics forudser, at 18% af husstandene i Storbritannien vil indføre intelligente teknologier i deres hjem næste år. Teknologier, som er understøttet af nye og spændende produkter og tjenester, der styrer dit hjem ved hjælp af din mobiltelefon. Hubs og apps til overvågning, sikkerhed og forbindelser i hjemmet, som produkter fra Samsungs Smart Things serie, vil i stigende grad bevæge sig mod at blive mainstream.


Men boomet i nye forbindelser stopper ikke ved hoveddøren. Smart, internetbaseret innovation vil flytte fra hjemmet til din bil, hvilket vil kulminere i fremkomsten af de første førerløse biler i de kommende år.


"Førerløse biler er ikke længere noget fra en science fiction-film, men en del af et reelt løfte om større trafiksikkerhed og væsentligt reduceret trafik," siger Camille Hammerer, chef for SDE trend Experience lab. Vi er i begyndelsen af denne rejse, men store investeringer fra virksomheder er med til at fremskynde processen. Tidligere på måneden annoncerede Samsung, at vi er ved at etablere et nyt udviklingshold, der har fokus på teknologi i biler, herunder førerløs innovation samt underholdning i biler og navigation."


Store forventninger til bæredygtige forandringer

”Millennials-generationen” (generationen født fra starten af 1980’erne og frem til ca. år 2000) efterspørger i stigende grad, at virksomhederne tilpasser deres processer og produkter til en mere bæredygtig økonomi. Samsung forudser, at der vil blive udviklet nye, smartere processer og teknologier, der kan hjælpe virksomhederne med at reagere på dette ønske om mere social bevidsthed. Gennem crowdsourcing og crowdfunding vil udviklingen i nye teknologier tackle emner som bæredygtighed eller manglen på IKT-færdigheder (færdigheder inden for informations- og kommunikationsteknologi) i arbejdsstyrken.


I Samsung adresserer vi manglen på IKT-færdigheder; indtil videre har mere end 125.000 mennesker deltaget i Samsungs programmer for ’digital creators’ i hele Europa.


"De stigende datahastigheder og mængden af meningstilkendegivelser fra særligt millennial-generationen vil give online communities endnu mere indflydelse, når det kommer til at løse samfundsmæssige udfordringer. Crowdfunding og etiske kampagner står kun til at vokse yderligere," siger Camille Hammerer, chef for SDE trend Experience lab.


Kickstarter-projektet ’The Ocean Cleanup’ har til formål at udvinde, forebygge og indsamle plastforurening i verdenshavene. Plastforurening er anerkendt af FN som en af verdens største miljøudfordringer, og med crowdfunding er sagen blevet ydet støtte fra over 38.000 finansieringskilder i 160 lande, og der er rejst $ 2 millioner til at rense havene for plastik. I mellemtiden har den London-baserede teknologivirksomhed ’Technology Will Save US’ udviklet et tilgængelig økosystem for hands-on-læring med gør-det-selv gadget-kits, aktiviteter og online ressourcer. Virksomhedens gør-det-selv-produkter opfordrer folk i alle aldre til at spille, kode og opfinde teknologi og i sidste ende bidrage til samfundet.

"Det er fantastisk at se virksomheder samt enkeltpersoner være socialt ansvarlige på nye måder. Denne bølge af ’shared empowerment’ vil forhåbentlig tilskynde flere personer til at indfri det utrolige potentiale teknologien har til at forbedre livet for fremtidige generationer," forklarer Camille Hammerer

###

Om Samsung Design Europe

Samsung Electronics har fem designcentre rundt omkring om i verden – inklusiv Europa – centrene fungerer som globale ’design-tegnestuer’, og de arbejder på at udvikle markedsdrevne brugeroplevelser og innovation. Det europæiske team, der er baseret i London, påvirker Samsungs produkter og services til forbrugere og virksomheder i hele Europa ved at analysere de lokale kulturer, livsstile og industri trends i regionen. 

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, kameraer, hårde hvidevarer, printere, professionelle monitorer, SSD, hukommelseskort, medicinaludstyr, netværkssystemer samt halvleder- og LED-løsninger. Vi er også førende inden for Internet of Things, blandt andet med voresinitiativer inden for det intelligente hjem og digital sundhed. Vi er 319.000 medarbejdere fordelt på 84 lande med en årlig omsætning på 196 mia. dollars. For mere information, besøg vores hjemmeside www.samsung.com/dk og vores officielle blog på news.samsung.com/global