Gå til indhold
Plan International og Samsung Electronics Nordic lancerer FairLens, som skal gøre op med kønsskævheder på sociale medier

Pressemeddelelse -

Plan International og Samsung Electronics Nordic lancerer FairLens, som skal gøre op med kønsskævheder på sociale medier

Samsung Electronics Co., Ltd. præsenterer FairLens, en prototype fra Equality Tech [1], som er designet til at hjælpe os med at skabe et mere kønsintegreret miljø på sociale medier.

FairLens inviterer brugere på sociale medier til at udvide deres forståelse af ulighed mellem kønnene, fordomme og chikane og til at se deres sociale medier med andre øjne. Prototypen indeholder både uddannelsesmæssige meddelelser og rapporteringsfunktioner for at skabe forandring i den måde, vi bruger sociale medier på.

Plan Internationals State of the World’s girl’s report fra 2020 afslørede, at 58 procent af pigerne havde oplevet chikane på sociale medieplatforme. Mere end en tredjedel af de unge kvinder føler sig stressede, bekymrede eller ængstelige på grund af misinformation og fejlinformation på nettet. Disse oplevelser fører til, at pigerne forlader digitale platforme eller ændrer deres adfærd for at føle sig mere sikre. Samsung og Plan International har forsøgt at bekæmpe disse problemer ved at udvikle Equality Tech, som bringer pigerne i centrum af teknologien.

FairLens er blevet skabt sammen med unge kvinder fra forskellige dele af verden gennem Equality Tech. Pigerne har været involveret i hele processen - fra idéudvikling til designet af FairLens. Med denne tilgang var Plan International & Samsung i stand til at identificere nye og mere virkningsfulde løsninger, der udtrykkeligt opfylder kvinders og pigers behov.

"Unge piger og kvinder påvirkes psykologisk af adfærden på de sociale medier. Vi har alle en rolle at spille i denne sammenhæng. Løsninger som FairLens giver pigerne mulighed for og udstyrer dem med værktøjer til at føle sig mere sikre gennem uddannelse, gennemsigtig rapportering og støtte fra fællesskabet. De hjælper andre brugere af sociale medier med at erkende deres rolle og ændre deres interaktioner online," siger Jessica Herrera, Equality Tech Global Project Lead hos Plan International.

Uddannelse og bevidstgørelse er vigtige elementer, hvis pigerne skal føle sig mere selvhjulpne. Alligevel har 7 ud af 10 piger og unge kvinder aldrig lært at genkende falske oplysninger på nettet. Piger og unge kvinder skal inddrages i udviklingen af politikker, processer og løsninger for online-sikkerhed og digital inklusion.

"Piger skal have en central rolle i den teknologiske udvikling, hvis vi skal gøre det digitale område mere ligeværdigt. Vi skal invitere pigerne til at reflektere over deres erfaringer med teknologi, produkter og tjenester for at gøre det virkelig inkluderende og designet ud fra alles behov. Som en del af vores fortalervirksomhed for UN Women Generation Equality ønsker vi at inddrage unge piger og fremhæve behovet for et mere sikkert digitalt rum for alle. Vi håber, at flere i tech-industriens ledere vil slutte sig til os på rejsen for at gøre tech ligeværdigt!"Alexander Grimsen, Corporate Citizenship Lead hos Samsung Electronic Nordic siger.

FairLens-prototypen er en del af Equality Tech, et fortsat samarbejde mellem Plan International og Samsung Electronic Nordic, der har til formål at skabe en mere lige digital verden og gøre teknologiudviklingen mere inkluderende. FairLens-prototypen blev skabt i samarbejde med Gofore Plc, et konsulentfirma for digital transformation.

Læs mere om Equality Tech på: www.equalitytech.info

Læs hele rapporten her: https://plan-international.org/uploads/2022/02/sotwgr2020-execsummary-en-3.pdf

[1] https://www.equalitytech.info/

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/


Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån