Gå til indhold
Nordjyderne omfavner kunstig intelligens

Pressemeddelelse -

Nordjyderne omfavner kunstig intelligens

I takt med at AI vinder indpas, er danskernes skepsis vokset over for AI – dog ikke for nordjyderne, som bliver mere positive over for AI.

Mens danskere i al almindelighed bliver mere kritiske over for AI, falder skepsis i Nordjylland. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet af Norstat for Samsung, der tager pulsen på danskernes forhold til den kunstige intelligens.

Ved en lignende måling foretaget for 12 måneder siden, der også blev foretaget af Norstat for Samsung, var nordjyderne de mest lorne i landet over for AI med 42 pct., der enten var skeptiske eller bange [1]. I dag er tallet faldet til 36 pct. hvilket gør nordjyderne til landets mindst skeptiske efter hovedstadsboerne. Dermed er nordjyderne sammen med københavnerne også de eneste, der har set et fald i antallet af AI-skeptikere, mens antallet af skeptikere er steget i Midtjylland med 9 pct, og med hele 20 pct. i Region Sjælland, mens skeptikerne på landsplan er vokset med 7 pct.

"For os i Samsung er vi glade for at se, at vi i hele Danmark i stigende grad tager AI-værktøjer til os og forholder os interesserede, nysgerrige, men også lidt skeptiske – om end skepsis varierer lidt på tværs af vores lille land, hvilket er interessant i sig selv,” siger landechef i Samsung Danmark Søren Rinnov Østergaard og tilføjer: ”Jeg er ikke i tvivl om, at AI er kommet for at blive, så det er kun positivt, at mange i Nordjylland er nysgerrige på teknologien.”

Der er også blandt nordjyderne i undersøgelsen en forventning til flere AI-funktioner i deres næste smartphone. Hele 77 pct. af de adspurgte nordjyder forventer, at deres næste telefon vil indeholde flere AI-funktioner – det kan være funktioner som intelligent transskription og live-oversættelser. Det er en stigning fra 63 pct. sammenlignet sidste år. En øgning der adskiller sig markant fra det øvrige Danmark.

Foruden de øgede forventninger til AI i smartphones, ses en markant stigning i antallet af nordjyder, der aktivt ønsker at benytte AI-funktioner. I år svarer 44 pct. af nordjyderne, at de ville bruge AI-funktioner, hvis de fandtes på deres smartphone – en stigning fra 36 pct. sidste år.

AI-undervisning er kommet på skemaet

Nordjyderne ikke kun er nysgerrige, men også ønsker at forstå teknologien bedre. Den stigende bevågenhed overfor den kunstige intelligens er nemlig også understøttet af en stigende deltagelse i undervisning i kunstig intelligens. Sammenlignet med sidste år er andelen af nordjyder, der har modtaget undervisning på området steget med seks procentpoint.

Det er et rigtigt godt tegn, at flere danskere er interesseret i at lære mere om kunstig intelligens. Det peger på et behov for flere initiativer inden for opkvalificering og efteruddannelse, hvilket er et grundlæggende element hvis vi skal gøre AI til en naturlig og brugbar del af hverdagen for endnu flere," siger Søren Rinnov Østergaard, landechef for Samsung Danmark.

Om rundspørgen

Rundspørgen er udført af Norstat på vegne af Samsung for at undersøge danskernes holdning til kunstig intelligens i anledningen af lanceringen af Samsung Galaxy S25-serien. Dataindsamlingen har fundet sted mellem 4.-13. december 2024. Undersøgelsen gælder for 1033 danskere over 18 med antallet af respondenter svarende til de enkelte regioners befolkningstal.


[1]Rundspørgen blev udført af Norstat på vegne af Samsung for at undersøge danskernes holdning til kunstig intelligens. Dataindsamlingen fandt sted mellem 17.-28. januar 2024. Rundspørgen fandt sted blandt 1005 danskere.

Emner


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån