Gå til indhold
Gaming-psykolog: ”Gaming opfylder nogle psykologiske behov for os, og det kan både være en meningsfuld og livgivende aktivitet”

Pressemeddelelse -

Gaming-psykolog: ”Gaming opfylder nogle psykologiske behov for os, og det kan både være en meningsfuld og livgivende aktivitet”

Spørger man gamerne selv, gamer de for at koble af. Det viser er ny undersøgelse lavet af Kantar på vegne af Samsung. Her får du gamingpsykologens og gamerens bud på, hvorfor gaming er så godt til at koble af.

Ifølge en undersøgelse fra YouGov fra 2020 gamer cirka 44 % af den danske befolkning. Langt de fleste gamer på deres mobiltelefon, mens gaming på computer ligger på en andenplads og spillekonsoller på en tredje plads ifølge Danmarks statistik.

Gaming påvirker os psykologisk
Psykolog Jonathan Smed Iversen specialiserer sig inden for gaming-psykologi. Han forklarer, at gaming har en dyb psykologisk påvirkning på os, som er med til at påvirke os i vores liv.

”For at kunne anskue gaming fagligt på en måde, der både anerkender de fantastiske goder, som gaming har - og på samme tid have respekt for de potentielle faldgruber, der eksisterer ved patologisk gamingforbrug - er det vigtigt at have en stærk forståelse for de psykologiske faktorer, der spiller ind i gaming. Gaming opfylder nogle psykologiske behov for os, og det kan både være en meningsfuld og livgivende aktivitet, ligesom det i nogle tilfælde kan blive brugt som redskab for at lindre negative følelser på godt og ondt,” forklarer Jonathan Smed Iversen.

En hobby der kan lindre negative følelser og styrke fællesskab
En ny undersøgelse lavet af Kantar på vegne af Samsung viser, at 64 procent af de adspurgte bruger gaming til at koble af. Det gælder både mænd og kvinder.

”Gaming er meningsfuldt, psykologisk stimulerende og har i mange tilfælde også en social komponent. Det hjælper til at koble af, da det skaber en følelse af autonomi, kompetence, og samvær på stærkere vis end noget andet medie kan. Gaming er også meget kompleks problemløsning, og gamere har ofte utroligt skærpede reaktionsevner,” fortæller Jonathan Smed Iversen.

Lasse Vestergaard er en af dem, der bruger en del af sin tid foran skærmen. Her gamer han både alene og med andre og streamer også for sine mere end 170.000 subscribers online. Derudover har han også en bachelor i medievidenskab med speciale i computerspilsdesign. Lasse kan nikke genkendende til gaming som en genvej ud af hverdagens stress og til et helt specielt fællesskab.

”Gaming er et fantastisk alsidigt redskab, specielt til at komme væk fra hverdagens ræs. Det kan være en singleplayer-oplevelse, som jeg kan fordybe og indleve mig i med forskellige spilgenrer, udfordringer og niveauer, hvor jeg har kontrol over rammerne og tempoet. Oftest foretrækker jeg selv multiplayer-oplevelser og samspil i gaming, hvor spillene kan blive et værktøj, der vedligeholder eller skaber relationer, minder og naturligvis underholdning - på nøjagtig samme måde som sport, musik og andre hobbyer også kan bringe folk sammen i noget positivt og underholdende, væk fra hverdagens stress,” forklarer Lasse Vestergaard.

Gaming er blevet for alle
Gaming kan i dag foregå på mange forskellige enheder. Kantar-undersøgelsen viser, at 48 procent af de adspurgte oplyser, at de gamer på en pc med monitor, mens 49 procent gamer på TV med enten en pc eller en spilkonsol tilkoblet.

”Gaming udvikler sig hele tiden. Gaming er i dag ikke kun forbeholdt en pc med monitor. Fordi vi nu ejer så gode tv med funktioner specifikt til gaming fra både pc og konsol, tillader det, at man kan nøjes med én skærm, som opfylder flere behov. På den måde tillader det også flere at kaste sig ud i gaming, fordi man ikke behøver at investere plads og penge i en ny monitor,” forklarer Magnus Nørgaard, der er TV/AV-talsperson hos Samsung i Danmark.

Om undersøgelsen
Kantar: Undersøgelsen er udarbejdet af KANTAR på vegne af Samsung i landene Danmark, Sverige, Finland og Norge i perioden 7-14. februar, 2023. Tallene fra Danmark bygger på 1003 respondenter.

YouGov: Data stammer fra YouGovs whitepaper: ”Gaming and esports: The next generation”. Undersøgelsen er foretaget i september 2020. Undersøgelsen består af 27 454 interview på tværs af 24 markeder med udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet (https://business.yougov.com/content/32716-skandinaverne-gamer-mindst-i-verden)

Emner


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

Nikoline Meincke

Nikoline Meincke

Pressekontakt PR senior consultant
Kristoffer Kej

Kristoffer Kej

Pressekontakt Client lead PR og kommunikation
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Pressekontakt Corporate Communications & PR +46 73 671 95 26
RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån
Samsung kundesupport

Samsung kundesupport

Pressekontakt For spørgsmål vedrørende kundeservice +45 70 70 19 70

Bjørn Andreassen

Pressekontakt PR Consumer Electronics / PR Mobile Experience +45 226 551 92