Gå til indhold
Flere og flere vil have større TV - Nu kommer Samsungs 98-tommer TV til Danmark

Pressemeddelelse -

Flere og flere vil have større TV - Nu kommer Samsungs 98-tommer TV til Danmark

I dag bliver Samsung 98” QLED Q80C TV lanceret i Danmark og imødekommer efterspørgslen på større skærme og mere fordybende oplevelser.

Størrelsen på vores skærme fortsætter med at vokse i takt med, at forbrugerne vælger at købe større TV til deres hjem. Det er en tendens, som Samsung tydeligt har identificeret i de senere år, og som nu bekræftes af markedsanalysefirmaet Omdia[1]. Deres rapport viser, at det globale marked for 85” skærme er vokset dramatisk på få år, fra 180.000 solgte enheder i 2019 til 1,87 millioner solgte enheder i 2022. Det globale marked for 98” skærme er også vokset eksplosivt, fra mindre end 1.000 solgte enheder i 2019 til omkring 160.000 solgte enheder i 2022.

Tendensen ses også i Norden, hvor Samsung i dag lancerer det nye 98-tommer QLED Q80C. Når det er tid til at købe et nyt TV, kigger forbrugerne på større TV-størrelser ifølge Samsungs TV-ekspert:

- For omkring ti år siden blev et 60” TV betragtet som meget stort. Siden da er 65” TV næsten blevet mainstream, og nu er 75- og 85-tommers TV også blevet populære, hvilket viser forbrugernes stigende efterspørgsel efter større TV. Faktisk viser en global kundeundersøgelse[2], at 75 % af forbrugerne købte et TV, der i gennemsnit var 13 tommer større end deres tidligere købte TV-model, siger Magnus Nørgaard, talsperson for TV/AV, Samsung Danmark.

Sådan kan vi skabe fordybende hjemmebiografoplevelser i vores stuer

Den øgede interesse for større TV kan tilskrives det faktum, at vi nu ser flere film derhjemme end tidligere. I en ny undersøgelse foretaget af Kantar Sifo på vegne af Samsung[3], siger knap hver tredje danske respondent (29%), at de streamer flere film og serier derhjemme, i stedet for at gå i biografen. Hvis det skal lykkes at skabe biograffornemmelsen derhjemme, er det en god idé at se på både størrelsen af dit TV og afstanden mellem TV og sofa.

- Når vi sidder i en biograf, optager lærredet omkring 30-40% af vores synsfelt, hvilket skaber den magiske følelse af at være midt i filmen. Det er noget, vi kan lade os inspirere af, når vi indretter vores egne stuer og vælger størrelsen på TV’et. Ud fra samme princip er den rette afstand til hjemmebiografoplevelsen tættere på, end mange tror, siger Magnus.

For at TV-skærmen derhjemme skal fylde lige så meget som lærredet i en biograf, kan man beregne en anbefalet afstand mellem TV og sofa ved at gange TV-skærmens størrelse (i tommer) med 1,2.[4]Hvis man vil skabe hjemmebiografoplevelsen med et 55-tommers TV, skal man altså sidde 66 tommer, dvs. 1,7 meter, fra TV’et, og med et 98-tommers TV skal man placere sofaen ca. 3 meter væk.

Dette er Samsungs nye gigantiske QLED-TV

Q80C er et 98” QLED TV med et SuperSlim-design, som smelter sammen med resten af dit hjem. TV'et har en 4K Neural Quantum Processor og bruger AI Upscaling-teknologi til at forbedre og tilpasse billedkvaliteten[5] til en skærm i superstørrelse, hvilket forbedrer dybden og skarpheden af indholdet. Derudover leverer Quantum HDR+-teknologien en fantastisk sort- og lysstyrkeydelse for at maksimere detaljerne. Med denne nye lancering udvider Samsung sin QLED-portefølje med sit hidtil største TV-sortiment.

Fra i dag kan det forudbestilles på samsung.com/dk til en vejledende udsalgspris på 59.990 DKK.

Læs mere om den nye model her: https://www.samsung.com/dk/presse/#/pressreleases/samsung-praesenterer-98-qled-tv-en-superstor-skaerm-optimeret-til-dit-hjem-3263659


[3] Undersøgelsen er foretaget af KANTAR Sifo i Danmark, Sverige, Finland og Norge i perioden 7.-14. februar 2023. Tallene fra Danmark er baseret på 1003 respondenter.

[5] Resultatet af opskaleringen kan blive påvirket af kildematerialets kvalitet.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån

Relateret materiale