Gå til indhold
40 procent af Gen Z'erne genbruger deres passwords

Pressemeddelelse -

40 procent af Gen Z'erne genbruger deres passwords

Mobilsikkerhed står ikke højt på listen hos de unge mennesker, tyder rundspørge fra Samsung* på. Men med højt medieforbrug og smartphones med personfølsomme oplysninger hos de unge, er det vigtigt med mere fokus på sikkerheden, ifølge talsperson fra Samsung.

Det virker til, at passwordsikkerhed står lavt på prioriteringslisten hos unge mennesker. For fire ud af ti af unge mellem 18 og 25 år bruger det samme password på flere forskellige platforme, ifølge en amerikansk undersøgelse lavet af Samsung i samarbejde med BDG**.

”Det er risikabelt at genbruge passwords, fordi hackere langt nemmere kan få adgang til flere konti, hvis de først har indgang til en af dem. Mange danskere er slet ikke klar over, at deres smartphone kan være en risikofaktor for IT-sikkerheden. Men smartphones kan vise sig at være en guldgrube for hackerne, fordi de indeholder mange vigtige data,” fortæller Claus Holm, Landechef for Samsung i Danmark.

Smartphones kan både indeholde personlige, økonomiske og fortrolige oplysninger, og derfor skal sikkerheden holdes i hævd, afslutter Claus Holm. Og der er god grund til at være opmærksom. Ifølge Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er der hele 30.000 ubehandlede sager om økonomisk it-kriminalitet***. Hvis uheldet skulle være ude, er det særligt økonomisk data, som de unge er bange for at miste. I en nordisk undersøgelse fra Samsung svarer 51 procent mellem 18-29-årige, at penge, kontonummer, kreditkortsnummer er data, som de er mest bekymrede for at miste, hvis de bliver udsat for sikkerhedsbrister eller hackerangreb.

Center for Cybersikkerhed har netop offentliggjort en passwordvejledning****. Her peger de på, at mange uhensigtsmæssige passwords bliver lavet ud fra de gængse password-krav: hvis passwordet kræves minimum otte tegn, er det oftest kun på otte tegn, og hvis passwordet skal indeholde tal, bliver disse gerne placeret til sidst som enten årstal eller med tal, som kan erstatte bogstaver.

Selvom Center for Cybersikkerhed anbefaler at bruge to-faktor-godkendelse, er det kun 48 procent af de unge, som benytter sig af det, viser samme nordiske undersøgelse om mobilsikkerhed fra Samsung. Dertil peger undersøgelsen på, at regelmæssige opdateringer af mobilen og det at vælge svære passwords, er nogle af de unges foranstaltninger til at styrke mobilsikkerheden. En fjerdedel af de adspurgte svarer, at de ikke gør noget for at styrke sikkerheden.

”Det ligger en fremtidig opgave i at gøre de unge opmærksomme på vigtigheden af at have god mobilsikkerhed. Det gælder ikke kun god password-skik men i lige så høj grad adfærd på hjemmesider, deling af oplysninger osv. Selvom den yngre generation er født ind i en digital verden, tyder det på, at de stadig mangler at tage stilling til grundlæggende og vigtige sikkerhedsforanstaltninger,” afslutter Claus Holm.

Om undersøgelserne

Amerikansk undersøgelse*****: Data indsamlet af BDG (Bustle Digital Group) på vegne af Samsung. Undersøgelsen er lavet med 1000 respondenter i aldersgruppen 18-25 år. Data er indsamlet mellem november-december 2022 i USA.

Nordisk undersøgelse: Data indsamles af Norstat på vegne af Samsung. Indsamlingen af data blev foretaget gennem 4.043 webinterviews med nationalt repræsentative stikprøver af befolkningen i alderen 18 til 99 år i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Antallet af respondenter fra Danmark var 1.010. Undersøgelsen er gennemført i perioden 15.–26. januar 2022. Survey-resultater er ikke tilgængeligt online, men kan eftersendes om nødvendigt.

*https://news.samsung.com/global/40-of-gen-zers-use-the-same-password-across-multiple-accounts-and-honestly-were-concerned

** https://news.samsung.com/global/40-of-gen-zers-use-the-same-password-across-multiple-accounts-and-honestly-were-concerned

*** https://www.dr.dk/nyheder/indland/politiet-drukner-i-sager-om-oekonomisk-it-svindel-sidste-aar-blev-knap-otte-ud-af-10

**** https://www.cfcs.dk/globalassets/cfcs/dokumenter/vejledninger/CFCS-passwordsikkerhed.pdf

***** https://news.samsung.com/global/40-of-gen-zers-use-the-same-password-across-multiple-accounts-and-honestly-were-concerned

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån