Gå til indhold
Smarte ting til en enklere hverdag

Blogindlæg -

Smarte ting til en enklere hverdag

Samsungs SmartThings forenkler din hverdag, men hvordan er det rent faktisk at leve i det smarte hjem? Oscar Nöjd, Samsungs chef for forretningsudvikling i Norden, fortæller her om appens muligheder, og hvordan han selv anvender den.

Forestil dig, at du sidder på dit arbejde. Der er nogle få timer, til dagen er slut, og selv om du ikke ser frem til at kæmpe dig igennem myldretidstrafikken, glæder du dig til at komme hjem. Du har planer om at få noget godt at spise, slappe af i sofaen og bare have lidt tid for dig selv. Lige indtil du indser, at der er noget, du er nødt til at ordne. Den der gode middag, du drømmer om, den tilbereder ikke sig selv uden de rette ingredienser, og du har ingen anelse om, hvad du har derhjemme, så det ser ud til, du først er nødt til at tage hjem for at finde ud af det, og derefter tage ud for at købe ind. Allerede nu kan du se din aften fordufte for næsen af dig. Men i stedet for at begynde at stresse over det, tager du din mobil frem, åbner Samsungs SmartThings-app, hvor du umiddelbart kan se, hvad du har hjemme i dit Samsung Family Hub-køleskab, så du kan købe ind uden skulle tage en omvej på vejen hjem.

Oscar Nöjd, chef for forretningsudvikling hos Samsung i Norden, anvender selv SmartThings, og han her fortalt om de overvejelser og erfaringer, han har gjort sig med appen.

Hej Oscar! Kan du beskrive, hvad SmartThings er?

SmartThings er først og fremmest en måde til at forenkle små og store hverdagsbegivenheder på. Det sker via forenklinger og kontrol ved at tilslutte tingene i hjemmet. Et eksempel kan være, at lamper tændes automatisk, når man åbner fordøren, eller at man kan tænde for varmen i sommerhuset, mens man er på vej dertil, så der er varmt og behageligt ved ankomsten.

Hvad fik dig til at begyndte at anvende SmartThings? I hvilke situationer kunne du godt se, at der var et behov?

Jeg blev nysgerrig, da jeg så, hvordan andre forenklede deres hverdag med SmartThings. SmartThings var derefter blevet mere attraktiv at komme i gang med af tre årsager. For det første er det meget enkelt selv at skabe scenarier i appen. Altså forskellige situationer, såsom at lamper og maskiner slukkes, når man går hjemmefra. For det andet kan man begynde i det små og blot teste den for senere at udvide. Og sidst, men absolut ikke mindst, fungerer den sammen med alle ens smarte enheder i hjemmet (det viste sig, der var flere end jeg troede!).

Er den enkel at installere? Og hvad koster det alt i alt?

Ja! For at komme i gang har man egentlig kun brug for en SmartThings Hub og appen på sin mobiltelefon – så kommer man i gang med de enheder, man sikkert allerede har derhjemme. Senere kan man efter behov bygge flere enheder og sensorer fra SmartThings på. Hubben koster 899 kr., og senere kan man udvide sit smarte hjem lidt efter lidt. At organisere noget til de mest almindelige scenarier koster faktisk kun nogle få tusinde.

Hvilke funktioner havde du aktiveret til lejligheden?

Jeg har opbygget to af mine bedste scenarier. Det ene er til om morgenen, og det andet til, når jeg kommer hjem fra arbejde. Om morgenen sørger jeg for, at lyset tændes langsomt, og at der tændes for morgenfjernsyn – derudover har jeg indlæst kaffemaskinen, så jeg kan tænde for den fra sengen.

Hvad synes du er det bedste ved SmartThings?

Jeg sætter pris på, hvordan SmartThings giver mig styr på hverdagen, at jeg nu kan skabe scenarier, der forenkler gentagne rutiner, og at jeg selv kan bestemme, hvad jeg tilslutter, f.eks. ved at anvende SmartThings Outlet, som er en kontakt, der kan gøre produkter, der ikke er forbundne, til smarte produkter.

Emner

Kontakt

Nikoline Meincke

Nikoline Meincke

Pressekontakt PR senior consultant
Kristoffer Kej

Kristoffer Kej

Pressekontakt Client lead PR og kommunikation
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Pressekontakt Corporate Communications & PR +46 73 671 95 26
RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån
Samsung kundesupport

Samsung kundesupport

Pressekontakt For spørgsmål vedrørende kundeservice +45 70 70 19 70

Bjørn Andreassen

Pressekontakt PR Consumer Electronics / PR Mobile Experience +45 226 551 92

Relateret materiale