Gå til indhold
Filmprojekt om iskold nordisk surfing sammen med Samsung

Pressemeddelelse -

Filmprojekt om iskold nordisk surfing sammen med Samsung

Fra solen på Hawaii til isflager ved Lofoten. Den professionelle surffotograf Hallvard Kolltveit har i løbet af året arbejdet for at vise den arktiske surfkultur her i de nordiske lande, der er vokset til en af verdens mest omtalte surfoplevelser. Han bor i sin varevogn og udstyret med teknologi fra Samsung er han ude på det største nordiske surfeventyr nogensinde. I oktober næste år bliver resultatet af turen præsenteret med en dokumentar om arktisk natur - og surfere, der har valgt at kæmpe med ekstreme vejrforhold for at fange de bedste bølger og naturoplevelser i verden.

København, 19. november 2019 - Udstyret med våddragt, vejrbestandig teknologi og en stor interesse for fotografering og surfing har den norske surffotograf Hallvard Kolltveit besluttet at give verden sit bud på arktisk surfing sammen med sin ven og videofotograf Jonathan Strömberg. Siden midten af 2018 har Hallvard boet i en varevogn og rejst til forskellige surfingsteder i de nordiske lande. I Arctic Surf-projektet dokumenteres historierne om dem, der fravælger plusgrader og at slikke sol hver dag, året rundt, for at opleve de kolde bølger derhjemme. I oktober 2020 planlægges en visning af den færdige dokumentar.

- Arctic Surf-projektet handler om at vise, at du ikke behøver at tage til Bali, Hawaii eller Sydafrika for at surfe. Vi behøver ikke at flyve til den anden side af planeten, men du kan faktisk rejse inden for Danmark eller til Norge, Sverige, Finland og Island for at opleve helt utrolige bølger, eventyr og naturoplevelser, siger Hallvard Kolltveit.

Den 29-årige Hallvard Kolltveits interesse for surfing begyndte, da han som ung mand besluttede sig for at bryde sit hverdagsmønster og købte en envejsbillet til Hawaii. Det tændte gnisten for både fotografering og kunsten at fange bølger - og udviklede sig til hans livs lidenskab. Da det var tid til at flytte hjem til Norge, troede Hallvard, at det også betød enden på sin nyfundne interesse. Efter at have indset, at det faktisk er muligt at surfe i Norge, sagde han sit job op og besluttede at gøre surffotografering til et fuldtidsjob.

Ideen til Arctic Surf-projektet begyndte at udvikle sig allerede for fem eller seks år siden, da Hallvard indså, at det mest var internationale og professionelle surfere, der faktisk blev fremhævet og fik opmærksomhed. Arctic Surf-projektet sigter mod at fremhæve det nordiske perspektiv.

- Jeg vil fortælle historierne om dem, der lever deres liv her i Norden og surfer hver dag- både de professionelle og begynderne. Der er fantastiske historier, der ikke er hørt før, for eksempel har vi en fyr fra Californien, der nu bor sammen med ti andre surfere i det sydvestlige Norge bare for at kunne være en del af surfinglivet der, siger Hallvard.

Teknologi til at fange vinterbølger i Norden

Hallvard beskriver selv, at der er mange talentfulde fotografer, der har specialiseret sig inden for surfing, men når det kommer til vintersurf, stilles der helt andre krav. Betingelserne og arbejdsforholdene kan ofte være meget krævende, hvilket stiller høje krav til både surfere og udstyr. På den anden side kan man også opleve nogle idylliske arbejdsdage, som slår det meste. I løbet af turen var Hallvard udstyret med blandt andet Samsung Galaxy S10+ mobiltelefonen og Galaxy Tab S6 tablet for at lette foto- og videoproduktionen ude på vanskelige steder og teste, hvor gode mobilkameraer er til natur- og sportsfotografering.

- Da vi rejser så meget og i så ekstreme miljøer til vintersurf, er vi nødt til at pakke så lidt som muligt, hvor teknologiens vejrbestandighed er kritisk. Pålidelig batterilevetid og bare det, at Galaxy S10+ advarer, hvis der er fugt i opladningsporten, gør det muligt for os at føle os trygge med teknologien, når vi filmer, siger Hallvard.

- Med Samsung Galaxy S10+ var det muligt for os at medbringe vejrrapporter, GPS, kamera, alt sammen i én og samme enhed til trods for strenge vejrforhold*. Vidvinkelkameraet i mobilen var en game-changer for os i forhold til den måde, vi normalt filmer på, siger Hallvard.

Hallvards rejse for at fange den arktiske surfing i Norden vil kunne følges løbende på https://www.samsung.com/dk/explore/photography/with-galaxy/arctic-surf/. Som en smagsprøve ligger der allerede nu en kortfilm fra projektet, som er fuldt optaget med Samsung Galaxy S10+.

Arctic Surf-projektet kører indtil visningen af den færdige dokumentar i oktober 2020. I det kommende år besøger det surfingområder og møder lokale surfere i Norden.

For mere information om Samsung Galaxy S10, besøg venligst: https://www.samsung.com/dk/explore/,news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com eller https://www.samsung.com/en/smartphones/galaxy-s10/.

*Vand- og støvtæt i henhold til IP68-standard.

Pressekontakt

Karin Tångstedt / +46 76 118 65 90 / karin.t@samsung.com

Testprodukter
RelationsPeople / samsung@relationspeople.com

Følg Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/samsung

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/


Kontakt

Nikoline Meincke

Nikoline Meincke

Pressekontakt PR senior consultant
Kristoffer Kej

Kristoffer Kej

Pressekontakt Client lead PR og kommunikation
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Pressekontakt Corporate Communications & PR +46 73 671 95 26
RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån
Samsung kundesupport

Samsung kundesupport

Pressekontakt For spørgsmål vedrørende kundeservice +45 70 70 19 70

Bjørn Andreassen

Pressekontakt PR Consumer Electronics / PR Mobile Experience +45 226 551 92