Få vores nyheder på mail

The Frame - Teknologi og kunst i smuk forening i Lofoten

Pressemeddelelse   •   Jun 01, 2017 09:00 CEST

Fra udstillingen ”Painting or not” på the KaviarFactory.

Henningsvær, Norge – 31. maj 2017– For første gang i Norden har Samsung fremvist den nyeste innovation inden for tv, The Frame, på kunstgalleriet the KaviarFactory. Fra 31. maj og sommeren over vil The Frame være udstillet mellem kunstnere så som Alex Hubbard fra USA og Sergej Jensen fra Danmark. Udstillingen har fået titlen ”Painting or not” og stiller spørgsmålstegn ved, hvad der definerer et kunstværk.

Ved at skubbe til grænserne for det traditionelle tv, redefinerer The Frame ikke alene, hvad tv er, men også hvad der kan opfattes som kunst. The Frame giver forbrugerne mere end et produkt, hvor de kan nyde deres yndlingsunderholdning – det er også et statement piece i deres hjem, som du ellers ville kunne finde i et kunstgalleri. Det er designet med kunst i sigte i samarbejde med den anerkendte designer, Yves Béhar, til at kunne indgå integreret i indretningen og til at forbedre og forskønne det rum, det er placeret i. The Frame kommer med mere end 100 stykker kunst i forskellige kategorier såsom landskab, arkitektur, dyreliv og tegninger. I modsætningen til det traditionelle tv forvandles The Frame til et kunstværk, når det slukkes. Du kan også vælge mellem forskellige rammer og ben til tv’et. Derudover har The Frame UHD-billedkvalitet.

Skubber til barriererne
Henningsvær, hvor the KaviarFactory er placeret, ligger i Lofoten, der er blevet beskrevet som et af de smukkeste øhave i verden af National Geographic.

- At skubbe til grænserne med meningsfuld innovation er Samsungs mantra. Folk, der bor i Lofoten, har skubbet til grænser i årevis, når de har skulle skabe sig et liv og overleve på et af verdens mest barske steder. Derfor var der ikke et mere naturligt sted for os at lancere The Frame end her i Lofoten for at vise, hvordan Samsung rykker barriererne i tv-kategorien, forklarer Klas Söderström, Product Manager for Lifestyle TV hos Samsung Nordics.

Vindere af social media-konkurrence udstilles
Samtidig med at The Frame lanceres for det nordiske publikum i Lofoten, har offentligheden deltaget i en konkurrence på sociale medier for at vinde en plads i udstillingen. Gennem Instagram er 650 bidrag blevet tagget med #SamsungTheFrameDK. Fire vindere fra hvert af de nordiske lande er blevet udvalgt og vil blive vist i Samsungs partner, Elgigantens butikker i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Derudover vil et af værkerne også blive vist på The Frame på the KaviarFactory, og alle værkerne udstilles i udvalgte butikker, hvor The Frame kan købes.

Åbnes af dronningen
Den officielle åbning af udstillingen vil foregå den 15. juli, hvor den vil blive åbnet af Norges Dronning. Tidligere blev The Frame lanceret til en event på Carrousel de Louvre i Paris.

”Painting or not” er åben fra den 31. maj til den 13. august. Mere information om udstillingen og the KaviarFactory: http://www.kaviarfactory.com/ 

The Frame vil blive solgt i udvalgte designbutikker og Elgiganten fra midten af juni.

For flere produktinformationer, besøg: http://www.samsungmobilepress.com 

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/