Gå til indhold
 Samsungs ”AI for All”-vision bliver afsløret ved CES 2024

Pressemeddelelse -

Samsungs ”AI for All”-vision bliver afsløret ved CES 2024

LAS VEGAS, Nevada – d. 8. januar, 2024 – Samsung har i dag løftet sløret for deres vision for, hvordan kunstig intelligens (AI) teknologi vil være med til at hjælpe brugere til at få en mere intuitiv og simpel brugeroplevelse. Ved denne præsentation[1] ved CES® 2024, slog Samsung sig sammen med to nøglepartnere, for at skitsere teknologien bag visionen og hvordan de nye produkter og services bruger AI-midler for at gøre livet lidt lettere.

Jong-Hee (JH) Han, Vice Chairman, CEO og Head of Samsung's Device eXperience (DX) Division, åbnede pressekonferencen med at beskrive, hvordan AI vil gøre det muligt for forbundne teknologier at forbedre menneskers dagligdag, samtidig med de altid forbliver "i baggrunden" og ikke trænger sig på. Den strategi, der blev skitseret, fokuserede på AI's rolle i at forbedre forbundne oplevelser, der er både enkle og nyttige. I løbet af pressekonferencen præsenterede Samsung en række produkter og tjenester, der hjælper med at nå disse mål.

"Med fremkomsten af kunstig intelligens vil smartere og bedre oplevelser udvikle den måde, vi lever på," sagde Han. "Samsungs brede portefølje af kraftfulde enheder vil sammen med vores stræben efter åbent samarbejde hjælpe med at bringe AI og hyperforbindelse til alle."

AI-aktiverede visuelle displayprodukter og digitale apparater bringer nye oplevelser til hjemmet

Under pressekonferencen på CES beskrev Jonathan Gabrio, Head of Connected Experience Center hos Samsung Electronics America, hvordan AI-teknologien forandrer brugen af visuelle displayprodukter og digitale apparater. For eksempel har Samsung Neo QLED 8K QN900D en indbygget AI-processor, NQ8 AI Gen 3, der er udstyret med et 8 gange større AI neuralt netværk og op til to gange hurtigere NPU end sin forgænger. Takket være NQ8 AI Gen3-processoren opskalerer Samsung Neo QLED 8K automatisk indhold i lav opløsning for at give brugerne en visningsoplevelse i op til 8K-kvalitet og skærper billeder i hurtige bevægelser via AI Motion Enhancer Pro. Samsung Neo QLED 8K har også Active Voice Amplifier Pro, som analyserer stemme og baggrundsstøj ved hjælp af AI for at optimere din tv-lytteoplevelse, så du kan nyde forskelligt indhold, som om du sad på første række på et stadion eller i en biograf. Samsung Neo QLED 8K har også Tizen OS Home, som tilbyder de nyeste apps, tjenester, personaliseret indhold og serviceanbefalinger for at opskalere din underholdningsoplevelse.

For seere med forskellige behov tilbyder Samsung også innovative tilgængelighedsfunktioner. En tegnsprogsfunktion i Samsung Neo QLED kan nemt styres med bevægelser for hørehæmmede, og en Audio Subtitle-funktion forvandler tekstundertekster til talte ord i realtid for synshandicappede. 

Desuden introducerer Samsung den nye The Premiere 8K, en projektor, der ikke kun har en 150-tommers skærm, men også verdens første trådløse 8K-transmission til en projektor. Med The Premiere 8K vil brugerne kunne nyde en biograflignende oplevelse i fuld skala i deres eget hjem.

Hvad angår lyd, introducerede Samsung også Music Frame, en højttaler med et cover, der kan tilpasses, og som integreres problemfrit i brugernes hjem. Via Q-Symphony-funktionen synkroniseres Music Frame med Samsungs tv'er og soundbars og bringer beriget bas og surroundlyd fra to indbyggede bashøjttalere til hjemmet med minimal indsats.

Samsung har også foretaget nye opgraderinger af Ballie, den rullende AI-robot, der først blev introduceret på CES 2020. Ballie har nu udviklet sig til din AI-ledsager, der kan interagere med andre smarte enheder og levere tilpassede tjenester som at tage sig af besværlige opgaver eller projicere billeder og videoer på vægge, så brugerne kan se vigtige oplysninger for deres dagligdag som vejret eller andet relevant indhold, uanset hvor de er.

For at forbedre køkken- og madoplevelser, har Samsung afsløret Bespoke 4-Door Flex™ køleskab med AI Familiy Hub™+ [2] [3]. Dette køleskab har en 32” skærm, der også indebærer det nye AI Vision Inside[4], der bruger et kamera på indersiden, til at identificere op til 33 fødevarer, der stilles ind og tages ud af køleskabet, og til at foreslå opskrifter. Brugere kan også indstille ”brug inden dato” på skærmen på Bespoke 4-Door Flex™ køleskab med AI Familiy Hub™+, så der screenes for fødevarernes udløbsdato og på den måde reducerer madspild. Anyplace Induction-serien tager AI-forbindelsen et skridt videre, da opskrifter, der er gemt på Samsung Food, kan deles med kogepladens 7”-display, så brugerne nemt kan følge med, mens de laver mad.

Samsungs AI-teknologi omfatter også apparater uden for køkkenet. Den nye Bespoke AI Laundry Combo™ - en alt-i-en vaskemaskine og tørretumbler - har AI Hub[5], som er en 7” LCD-skærm, der fungerer som et intuitivt kontrolcenter til håndtering af vasketøj, så brugerne kan nyde en enkel vaske- og tørreoplevelse. Den personaliserer vask og tørring ved at huske brugernes vaner og bruge maskinlæring til at foreslå cyklusser. Samsungs kommende robotstøvsuger og -moppe, Bespoke Jet Bot Combo™ [6], bruger AI-teknologi til at give en mere praktisk og effektiv rengøringsoplevelse. Med AI Object Recognition, der er opgraderet fra den tidligere serie af robotstøvsugere, vil den kunne skelne mellem flere genstande og opdage pletter og mellemrum[7]. Bespoke Jet Bot Combo™ genkender også den type gulv, den møder - sammen med tæppets længde - og justerer sine indstillinger derefter.

Samsung løfter sløret for Galaxy Book4 som virksomhedens mest AI-klar laptopserie hidtil
Samsung har løftet, hvad en pc kan gøre, og har samarbejdet med Microsoft om at skabe nye, smidige forbundne oplevelser. Nu bliver disse oplevelser videreudviklet med nye tilslutningsfunktioner, der gør Galaxy Book4-serien mere smidig, intelligent og tilpasningsdygtig, hvilket styrker Samsung og Microsofts engagement i at levere en fantastisk pc-oplevelse.

Ved hjælp af intelligente, intuitive AI-funktioner forbinder Microsoft Copilot[8] Galaxy Book4-serien med Samsung Galaxy-smartphonen, så de fungerer problemfrit sammen, og det føles som én enhed. Microsoft Copilot kan finde, læse eller opsummere tekstbeskeder fra en brugers Samsung Galaxy-smartphone og endda automatisk oprette og sende beskeder på brugerens vegne direkte fra pc'en. Uden at skulle tænde for smartphonen og åbne hver enkelt app, kan Galaxy Book4-serien få adgang til smartphonefunktioner og information hurtigere og mere intelligent.

Galaxy Book4-serien kan nu omdanne Samsung Galaxy smartphonens kraftfulde kamera til et pc-webcam[9], og bruge det til videokald på virtuelle apps. Brugere kan skifte frit mellem front- og bagkamera med kun et klik på deres pc, og den tilbyder tilmed et udvalg af funktioner fra Samsung Galaxy smartphones – herunder baggrundssløring og Auto-framing, der hjælper med at fokusere på talerens billede i ethvert miljø.

Gennem et tæt og løbende samarbejde mellem Samsung og Microsoft vil flere intelligente funktioner blive mulige på Galaxy Book4-serien med den førnævnte forbindelsesfunktion, som bliver tilgængelig fra marts.

Derudover kan Galaxy Book4-serien parres med andre Samsung Galaxy-enheder udover smartphones. Tab S9 Ultra kan bruges som en ekstra pc-skærm, og brugere kan nyde krystalklar lydkvalitet med reduceret reaktionstid når pc’en er forbundet med Galaxy Buds 2 Pro. Med alle disse funktioner – og mere til – er Galaxy Book4-serien designet til at levere en strålende pc-oplevelse.

Bedre forbindelse mellem brugere og enheder gennem Spatial Intelligence
Jaeyeon Jung, Executive Vice President og Head of SmartThings, fremhævede de spændende nye måder, hvorpå AI-teknologi påvirker forholdet mellem brugere og deres enheder, herunder Samsungs vision for SmartThings: Jo flere Samsung-enheder en kunde bruger, jo smartere bliver disse enheder, og jo bedre kan de forstå og understøtte dagligdagen.

Spatial AI er nøglen til at muliggøre denne vision ved at hjælpe enhederne med at forstå brugerens bolig og rutiner og dermed muliggøre en mere personlig oplevelse af hjemmestyring. SmartThings bruger LiDAR[10] på tilsluttede enheder som robotstøvsugere til at skabe digitale plantegninger, så brugerne nemt kan tjekke status og placering af alle deres enheder. Og i marts vil SmartThings udrulle det opgraderede 3D Map View, som giver en mere detaljeret oplevelse på Samsungs smartphones og TV. Desuden vil en simpel QR-kode give brugerne mulighed for at tilføje familie og venner til deres SmartThings-økosystem, så hvert medlem af husstanden kan skabe deres egne rutiner.

Ved hjælp af smarte sensorer og kunstig intelligens kan SmartThings registrere usædvanlige omstændigheder, som f.eks. et fald, og sende alarmer til familie og plejepersonale. Takket være Galaxy SmartTag2 kan brugerne også spore deres kæledyrs aktiviteter og gemme identifikationsoplysninger digitalt ved at fastgøre tagget til et halsbånd eller en sele[11].

Et andet punkt, som EVP Jung diskuterede, var, hvordan stemmeassistenten Bixby gør det muligt for smarte hjem at blive mere dynamiske med sine forbedrede AI-funktioner. Bixby kan nu automatisk dirigere kommandoer til de mest hensigtsmæssige enheder baseret på en forståelse af brugerens placering og aktiviteter. Nøgleteknologier som Multi Device Wakeup kombineret med en delt kommunikationsprotokol gør det muligt for Bixby at lytte til kommandoer fra alle enheder i et rum, men derefter kun udføre den ønskede handling på den mest relevante enhed. Så hvis en bruger står i køkkenet og ser en opskriftsvideo på sin Family Hub™, kan han/hun råbe: "Hey, Bixby! Spil musik!" På det tidspunkt vil musikken spille fra brugerens smarthøjttaler, men opskriftsvideoen vil fortsætte med at spille på Family Hub™, uden afbrydelser.

TV'et vil med Samsung Daily+-tjenesten i stigende grad blive et centralt knudepunkt for meget af denne smart home-funktionalitet, samtidig med at det giver adgang til en række ekstra tjenester. Disse omfatter videoopkald via ConnecTime, dyrlægevideokonsultationstjenester[12]og Workout Tracker - hvorigennem træningsdata kan overføres til Samsungs smarture. Samsung annoncerede også den nye Samsung Now+-tjeneste, som viser nyttige oplysninger om brugernes hjem, f.eks. vejret eller et live kamera-feed fra et sikkerhedssystem i hjemmet, uden at tv'et overhovedet er tændt. Som det er tilfældet med SmartThings-funktioner, kan brugerne også få adgang til disse oplysninger via stemmekommando.

Hjemmet og bilen bringes tættere sammen med Home-to-Car-funktioner

Samsung annoncerede også udviklinger inden for bilindustrien startende med et partnerskab med Hyundai Motor Group. Samsung og Hyundai har underskrevet et memorandum of understanding (MOU), som blev annonceret forud for CES 2024. I henhold til aftalen vil brugerne få adgang til Home-to-Car- og Car-to-Home-tjenester, takket være SmartThings-tilslutningsmuligheder. Haeyoung Kwon, leder af Infotainment Development Center og SDV[13]Execution Sub-Division hos Hyundai Motor Group, sagde følgende om partnerskabet:

"Ved hjælp af Hyundai Motor Groups software-defined vehicle vil SmartThings nu fungere med Hyundai-, Kia- og Genesis-køretøjer via appen," sagde Kwon. "Alle os hos Hyundai Motor Group sætter pris på vores partnerskab med Samsung, og vi er begejstrede for de nye funktioner, vi bringer til jeres biler gennem smartere tilslutningsmuligheder."

Gennem SmartThings vil brugerne kunne bruge stemmekommandoer til at fjernstyre funktioner i deres bil, såsom at varme den op på forhånd eller åbne og lukke vinduer. SmartThings-forbindelsen går også den anden vej, så brugerne kan styre hjemmets funktioner fra deres bil. Brugere vil automatisk kunne åbne og lukke garageporte baseret på bilens placering, samt regulere hjemmets temperatur. Alle disse handlinger kan udføres via stemmekommandoer.

Derudover har Samsung yderligere uddybet det mangeårige partnerskab med HARMAN for at forbedre den måde, brugerne oplever bilkørsel på. Michelle Gattuso, Vice President of Product Management hos HARMAN, diskuterede, hvordan de to virksomheder bygger nye teknologier for at højne køreoplevelsen.

"Samsungs lederskab inden for forbrugerteknologi - sammen med HARMANs ekspertise inden for bilindustrien - har åbnet døren til banebrydende oplevelser som HARMAN Ready Care, Ready Vision og Ready Display," sagde Gattuso. "Men nu bliver det arbejde, vi udfører med Samsung, endnu mere integreret. Samsung og HARMAN arbejder sammen om at give endnu mere effektive oplevelser til hele økosystemet i kabinen."

HARMANs Ready Care, som fokuserer på førerens sikkerhed, implementerer deep learning neurale netværksteknikker til at overvåge førerens bevægelser og kognitive opmærksomhed og kan give personlige påmindelser og advarsler. Derudover kan Ready Care nu identificere, om passagererne er voksne eller børn, og justere airbagudløsningsindstillingerne i overensstemmelse hermed.

Desuden bringer Ready Vision et intuitivt display direkte til forruden - takket være augmented reality - i førerens synsfelt, lige når de har brug for det. For eksempel har føreren adgang til et kort, der opdateres i henhold til ruter i realtid, samt anbefalinger til den hurtigste rute, eller hvor man kan stoppe for at drikke kaffe. Et andet HARMAN-produkt, Ready Upgrade, giver bilproducenter mulighed for hyppigt at opdatere deres køretøjers hardware og software. Det holder køretøjerne relevante, moderne og effektive i længere tid.

Samsung fokuserer på sikkerhed og privatliv på tværs af enheder

I denne fremtid med AI-aktiverede, dybt sammenkoblede enheder anerkender Samsung, at sikkerhed og privatliv er altafgørende. Shin Baik fra Mobile Experience Security Team diskuterede virksomhedens sikkerhedsløsninger som et fundament for den hyperforbundne æra.

En af disse løsninger er Samsung Knox Matrix, som nu giver end-to-end-kryptering på tværs af mange Samsung Galaxy-smartphones og smart-tv'er. Teknologien gør det muligt for enhederne at overvåge hinanden for at identificere og isolere sikkerhedstrusler. Knox Vault, som hjælper med at holde brugerdata sikre på nogle af Samsungs mest populære enheder, er blevet udvidet til at dække flere enheder, der er forbundet med SmartThings, såsom Samsung Neo QLED 8K TV'er. Derudover giver Samsungs partnerskaber med store teknologivirksomheder brugerne mulighed for at opleve sikkerhed og privatliv på en måde, der er skræddersyet til deres specifikke behov.

Samsung gør fremskridt inden for ansvarlige materialer, energistyring og tilgængelighed

I mellemtiden fremhævede Inhee Chung, vicepræsident for Samsung Corporate Sustainability Center, Samsungs planer for en mere cirkulær økonomi.

Hvad angår de måder, hvorpå Samsungs teknologi bidrager til bæredygtighedsindsatsen, bruger virksomheden AI til at gøre brugen af sine produkter mere energieffektiv gennem funktioner som SmartThings AI Energy Mode, som automatisk optimerer energiforbruget for at hjælpe brugerne med at spare strøm. Disse funktioner er endnu et eksempel på, hvordan AI-teknologi ikke kun vil gøre livet lettere, men også give forbrugerne mulighed for at leve på en mere energieffektiv måde.

Takket være et nyt samarbejde med Tesla bliver SmartThings Energy endnu mere nyttigt både i og uden for hjemmet. Samarbejdet har integreret SmartThings Energy med Tesla-produkter, herunder elektriske køretøjer (EV'er), Powerwall-hjemmebatteriet, Solar Inverter og Wall Connector EV-opladningsløsningen. En anden fordel er, at SmartThings Energy-brugere kan drage fordel af Tesla-appens Powerwall "Storm Watch"-funktion, som via SmartThings ikke kun markerer voldsomt vejr på Tesla-appen, men også på brugernes tilsluttede Samsung-tv og mobiltelefoner. SmartThings kan også hjælpe brugerne med at forberede sig på strømafbrydelser ved at aktivere AI Energy Mode for at forlænge brugstiden for den backup-energi, der er lagret i deres Tesla Powerwalls.

Samsung tilføjer nye funktioner for at øge enheders tilgængelighed, såsom digitale apparater, der reagerer på håndfri bevægelser. Derudover giver mobile enheder automatisk genererede undertekster under opkald, og tv og skærme tilbyder en ny, AI-aktiveret tekst-til-tale-funktion, der konverterer undertekster til talt lyd. For yderligere at hjælpe personer med nedsat syn er Relumino Together en ny visningstilstand på Samsung TV, der gør det muligt for brugere uanset evne at se TV sammen, med eller uden visuelle justeringer. Nu kan alle nyde hjemmeunderholdning sammen på samme tid.


[1] Denne pressemeddelelse har til formål at beskrive, hvad Samsung vil præsentere under CES 2024. Bemærk venligst, at nogle af de beskrevne produkter og/eller tjenester ikke vil være tilgængelige på det nordiske marked. Mere detaljerede oplysninger om sortiment og specifikationer for det nordiske marked vil blive præsenteret sammen med introduktionsstarten i slutningen af marts 2024.

[2] Produktnavnet gælder kun for Nordamerika. Produktet kaldes "Bespoke 4-Door French Door Refrigerator with Family Hub™+" i andre regioner.

[3] Betyder ikke, at alle tilgængelige tjenester på Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator med AI Family Hub™+ er AI eller genererer information eller resultater ved hjælp af AI. De tjenester/funktioner, der bruger deep learning-modeller, er begrænset til 1) AI Vision Inside og 2) Bixby-funktioner.

[4] Fra marts 2024 kan AI Vision Inside genkende 33 madvarer som frisk frugt og grøntsager. Hvis maden er dækket af hånden og ikke kan genkendes, kan den blive opført som en ukendt vare. Kameraet kan ikke identificere eller liste madvarer i køleskabsdøren eller fryseren. Detektering og identifikation af madvarer er baseret på vores deep learning-model, der er trænet ved hjælp af foruddefinerede datasæt og kan give ufuldstændige eller forkerte oplysninger. Nye datasæt kan blive introduceret til vores læringsmodel fra tid til anden for at forbedre dens nøjagtighed.

[5] Betyder ikke, at alle tjenester, der er tilgængelige på AI Hub, er AI eller genererer information eller resultater ved hjælp af AI. De tjenester/funktioner, der bruger deep learning-modeller, er begrænset til 1) AI Smart Dial 2) AI Opti Wash & Dry og 3) Bixby-funktioner. Læringsmodellerne kan blive opdateret fra tid til anden og kan give ufuldstændige eller forkerte oplysninger.

[6] Aktuelt i udvikling og mulighed for ændring.

[7] Den opgraderede AI Object Recognition er forventet at være tilgængelig i den anden halvdel af 2024.

[8] Brugere skal linke deres telefon til Galaxy Book4 via 'Link to Windows' på mobilen og Microsoft Phone Link App på pc'en og følge opsætningsvejledningen. Galaxy-smartphone skal være OneUI 1.0 eller nyere. Kræver, at den samme MS-konto bruges på både pc og telefon. Tidspunkt for funktion og tilgængelighed kan variere efter marked og enhed.

[9] Brugere skal linke deres smartphone til Galaxy Book4 gennem ”Link til Windows” på smartphonen og Microsoft Phone Link App på pc og følge set-up-guiden. Galaxy smartphones skal være OneUI 1.0 eller derover. Kræver den samme MS-bruger, WiFi-netværksforbindelse for at blive brugt på både pc og telefon. Tilgængelighed kan variere afhængigt af enhed.

[10] Light Detection and Ranging (LiDAR) er en optisk teknologi, der bruges til afstandsmåling.

[11]Kontaktinformation og besked vist på Lost Mode skal være registrerede forud på SmartThings-appen, sammen med en brugerregistrering med email. Enheden, der finder SmartTag2-finder, skal understøtte NFC-læsning og være forbundet til internettet.

[12] Samsung Daily+ tilbyder adgang til tredjeparts veterinærkonsultationsservices som eksempelvis Dr. Tail.

[13] Software Defined Vehicle


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån