Få vores nyheder på mail

Samsungs 980 NVMe SSD kombinerer hastighed og prisvenlighed

Pressemeddelelse   •   Mar 09, 2021 16:00 CET

Samsungs første SSD uden DRAM giver flere brugere mulighed for at opleve NVMe-hastigheder til overkommelige priser

København, 9. marts 2021 Samsung, der er verdens førende inden for avanceret lagringsteknologi, lancerer i dag 980 NVMe SSD[1], som er virksomhedens første forbrugerenhed uden DRAM. Den nye 980 leverer den højeste ydelse blandt SSD'er uden DRAM[2], hvilket gør NVMe-hastigheder mere tilgængelige for endnu flere brugere.

"Med innovationer inden for både hardware og software giver vores nye 980 SSD større værdi uden at gå på kompromis med avanceret NVMe-ydelse," siger Jani Laaksonen, produktchef for Memory hos Samsung i Norden. "980 tilbyder en fremragende blanding af hastighed, energieffektivitet og pålidelighed, hvilket gør den velegnet til hverdagens PC-brugere og spillere såvel som indholdsskabere."

Tidligere har produkter uden DRAM haft en svaghed i form af hastighed, når kortvarig hukommelse ikke har været tilgængelig for hurtig dataadgang. Samsung 980 bruger Host Memory Buffer (HMB) -teknologi, som forbinder enheden direkte til værtsprocessorens DRAM for at afbøde eventuelle ydelsesproblemer. Denne teknologi sammen med virksomhedens seneste sjette generation af V-NAND samt optimeret controller og firmware gør det muligt for 980 at levere NVMe-ydeevne, der er seks gange hurtigere end SATA SSD'er. Sekventielle læse- og skrivehastigheder udgør 3.500 og 3.000 MB/s, mens tilfældige læse- og skrivehastigheder udgør henholdsvis 500 K IOPS og 480 K IOPS.[3]

Den nyligt opgraderede Intelligent TurboWrite 2.0 tilbyder også signifikant forbedret ydeevne sammenlignet med tidligere iteration[4] ved at tildele et meget større bufferlagerområde inde i enheden.

For brugere, der arbejder med ekstremt store filer eller kører grafiktunge spil, giver den nye Full Power Mode, der er tilføjet Samsungs Magician 6.3-software, mulighed for, at enheden kører kontinuerligt med den højeste ydeevne til uafbrudt arbejde og spil.

Derudover behøver forbrugerne ikke længere at bekymre sig om deres enhed overopheder takket være dets avancerede termiske design. Med Dynamic Thermal Guard-teknologi, nikkelbelagte controllere og mærkningsløsninger til varmespredere, der findes i Samsungs avancerede 980-serie, kan brugerne nyde stabil og pålidelig ydeevne selv under langvarig brug.

SSD 980 har også yderligere forbedret energieffektivitet på op til 56 procent sammenlignet med den tidligere 970 EVO[5], som giver brugere med bærbare enheder mulighed for at håndtere strømforbruget bedre.

Samsung 980 SSD har en vejledende pris på DKK 499 for 250 GB, DKK 699 for 500 GB og DKK 1199 for 1 TB. For mere information, besøg venligst samsung.com/SSD eller samsungssd.com.

Specifikationer


[1] NVM Express® designmærket er et registreret varemærke tilhørende NVM Express, Inc.

[2] PCIe 3.0 NVMe DRAM-mindre SSD'er fra marts 2021

[3] Ydeevnen kan variere afhængigt af SSD's firmwareversion og systemhardwaren & systemkonfigurationen. Ydelsesmålinger er baseret på IOmeter 1.1.0. Sekventiel og tilfældig skriveydelse blev målt med Intelligent TurboWrite-teknologi aktiveret. Intelligent TurboWrite fungerer kun inden for en bestemt størrelse på dataoverførsel. For detaljeret information bedes du kontakte dit lokale servicecenter

* Test systemkonfiguration: Intel (R) Core (TM) i7-6700K CPU @ 4,00 GHz, DDR4 2133 MHz 8 GB x 2 OS-Windows 10 Pro 64 bit Asrock Z-170 Extreme7+

[4] TurboWrite-regionen er steget betydeligt, fra op til 42 GB i 970 EVO til op til 160 GB i NVMe SSD 980

[5] Effektivitet (målt som IOP'er/watt) forbedring bestemt i sammenligning med 970 EVO 1TB. Strømforbrug målt med IOmeter1.1.0 version med AMD Ryzen 7 3700X 8 Core @ 3.6GHz, DDR4 8GBx2, OS-Windows 10 Pro 64bit Chipsæt-GIGABYTE-X570-AORUS MASTER

[6]Samsung Electronics er ikke ansvarlig for skader, der ikke er dækket af den begrænsede garanti, herunder men ikke begrænset til tab af data eller anden information, der er gemt på Samsung Electronics-produktet, eller ethvert tab af fortjeneste eller indtægter, som brugeren kan have på grund af tab af data. For mere information om den begrænsede garanti, besøg samsung.com/ssd.

[7]Produkt dækket i fem år eller indtil opfyldelse af TBW-klassificeringen, alt efter hvad der indtræffer først. For mere information om garantien, se garantidokumentet, der er vedlagt pakken.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/