Få vores nyheder på mail

Samsung og Oxford-professor bruger videnskabelig teori til at finde dine fem nærmeste venner

Pressemeddelelse   •   Dec 18, 2015 10:30 CET

Har du tænkt over, hvilke af dine venner, du kan stole på? Det kan du nu få svar på. Samsung har nemlig sammen med professor Robin Dunbar udviklet en interaktiv test, ’The Dunbar Edge Experiment’, som hjælper dig med at finde ud af, hvilke fem venner du altid bør have ved hånden.

København, den 18. december 2015 - De fleste kan sikkert nævne fem venner, som de har et meget nært forhold til, og mange af os har via de sociale medier kontakt med en stor mængde af bekendte. Men hvor mange af disse har vi rent faktisk regelmæssig kontakt med?

For at svare på dette lancerer Samsung nu "The Dunbar Edge Experiment" – en test baseret på Dunbars teori om menneskers (manglende) evne til at bevare tætte relationer til flere mennesker på én gang. Du har derfor nu mulighed for at finde ud af, hvilke fem af alle dine kontakter du kan regne med.

”I dag har folk ofte flere hundrede kontakter via sociale medier. Det er blevet utroligt nemt at skabe relationer til selv fjerne bekendskaber. Med den nye test ønsker vi at give folk mulighed for at finde ind til kernen af deres relationer. På den måde kan man finde ud af, hvem der virkelig er ens nærmeste venner,” forklarer Adam Fors, nordisk marketingchef hos Samsung i Norden.

www.dunbarexperiment.com bliver man stillet over for en række scenarier, hvor man skal svare på spørgsmålet; hvem ville hjælpe dig her? Scenarierne er baseret på de samme spørgsmål, som dem, der ligger til grund for Dunbars forskning. I testen skal man derfor eksempelvis tage stilling til, hvis skulder man helst vil græde ud ved, når man er ked af det, og hvem af ens venner man tror vil lyve for en, selvom det er umoralsk. 

Dunbars teori
Din følgesvend gennem testen, Robin Dunbar, professor i evolutionær psykologi ved Oxford University, har forsket i, hvor stor en vennekreds mennesket er i stand til at bevare kontakten til. Teorien viser, at man rent faktisk har en kognitiv grænse for antallet af personer, som man kan opretholde stabile, sociale relationer til. Ifølge Dunbar kan vi ikke bevare mere end 150 mennesker i vores vennekreds på samme tid. Af disse vil 15 normalt blive betragtet som nære venner, mens Dunbars forsøg viser, at det kun er fem venner, som du virkelig kan regne med gennem tykt og tyndt.

”Vi befinder os i dag, i hvad vi kan betegne som et kommunikationsmylder, og gennem min teori argumenterer jeg for, at vi ikke kan have en relation til alle, som vi på den ene eller anden måde er forbundet med. Det er i denne henseende, at det bliver relevant og interessant at offentliggøre teorien, og ikke mindst afprøve den gennem dette digitale eksperiment,” siger Robin Dunbar, professor ved Oxford University.

Galaxy S6 edge+
Samsung har udviklet testen for på en sjov og alternativ måde at gøre opmærksom på en af de smarte funktioner, der findes i flagskibstelefonen Galaxy S6 edge+. Telefonens buede skærm giver nemlig mulighed for at få hurtig adgang til dine fem vigtigste kontakter. Når du har gennemført "The Dunbar Edge Experiment", kan du med sikkerhed beslutte, hvilke fem venner der har fortjent en plads blandt dine vigtigste kontakter.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, kameraer, hårde hvidevarer, printere, professionelle monitorer, SSD, hukommelseskort, medicinaludstyr, netværkssystemer samt halvleder- og LED-løsninger. Vi er også førende inden for Internet of Things, blandt andet med voresinitiativer inden for det intelligente hjem og digital sundhed. Vi er 319.000 medarbejdere fordelt på 84 lande med en årlig omsætning på 196 mia. dollars. For mere information, besøg vores hjemmeside www.samsung.com/dk og vores officielle blog på news.samsung.com/global