Få vores nyheder på mail

Samsung lancerer soundbar med Dolby Atmos®-teknologi - tager hjemmebiografoplevelsen til et nyt niveau

Pressemeddelelse   •   Sep 14, 2016 09:00 CEST

Nu udvider Samsung sin portefølje af soundbarer og trådløse højttalere og introducerer HW-K960 – den første soundbar på markedet med Dolby Atmos®-teknologi.

København – den 14. september 2016 – På CES tidligere i år præsenterede Samsung nyheden om, at de ville udvide sortimentet med en ny soundbar med Dolby Atmos®-teknologi. Her ved udgangen af september lanceres den nye soundbar på samtlige af de nordiske markeder. HW-K960 er et 5.1.4 kanalsystem med soundbar, subwoofer og to baghøjttalere.

”Takket være Dolby Atmos®-teknologien kan vi nu give alle filmelskere en oplevelse ud over det sædvanlige. Vores nye soundbar HW-K960 skaber med hjælp fra de tre fremadvendte og to opadvendte højttalere en rig og fyldig lyd, der er nok til at fylde et helt rum i alle dimensioner og dermed genskabe den unikke biograflyd. Samtidig fremhæver centerhøjttaleren detaljer og dialog i lydbilledet og gør det let at følge med i det der sker”, siger Manuela Rieder, Produktchef for AV hos Samsung i Norden.

Medrivende 3D-lyd i hjemmet

HW-K960 er en af branchens første soundbarer med Dolby Atmos®-aktiverede højttalere, to i selve soundbaren og to i baghøjttalerne, hvilket sammen giver en 5.1.4 kanallyd. Soundbaren har i alt 15 indbyggede højttalere, hvoraf hver højttaler har sin egen forstærker, hvilket giver et klart og tydeligt lydbillede for brugeren. Det er dog takket være Dolby Atmos®-teknologien, at det bliver muligt at tilføje en ny dimension til lydbilledet. Med HW-K960 bliver helikopterlyden, vingeslaget fra fugle eller lyden af en spydspids, der flyver gennem luften så virkelige, at det føles som om, at du er i centrum af begivenhederne. For at gengive den nye øvre kanal, har systemet opadrettede højttalerelementer, som reflekterer lyden mod rummets loft for på den måde at nå tilhøreren oppefra. HW-K960 har HDMI-tilkobling og er kompatibel med både HDR og HDCP2.2. Takket være 4K pass-through kan systemet installeres sammen med et UHD TV og eksempelvis en UHD Blu-ray afspiller og give fuld surround sound i soundbaren og samtidig levere et HDR-signal til TV’et. Surround Sound Expansion gør det muligt at ekspandere almindelig surround sound til også at drage nytte af de øvre surround-kanaler.

Tilpasset til både øre og øje

HW-K960 kobles trådløst til subwooferen og de fritstående højttalere, hvilket betyder, at du slipper for at trække ledninger langs væggene. Takket være de opadvendte højttalere er det heller ikke nødvendigt med besværlige installationer i loftet, hvilket gør hjemmebiografsystemet til en praktisk løsning, som passer til en hvilken som helst stue. Selve soundbaren, som placeres under eller foran TV’et, er blot 5,5 cm høj og har et slankt og elegant design, og tager derfor minimal opmærksomhed fra TV’et.

Samsung Audio Lab i Californien har lagt stor vægt på, at soundbaren skal lyde godt med alle typer lyd og musik. Selve soundbaren har derfor fået kraftfulde elementer for at gøre det muligt at have en lav delingsfrekvens og på denne måde samle hele lydomfanget i soundbaren og lade subwooferen håndtere den dybeste bas.

Soundbaren er udstyret med både Wi-Fi og Bluetooth, hvilket også giver dig mulighed for at lytte til din favoritmusik på flere måder. Systemet er kompatibelt med Samsung Multiroom og med hjælp fra Samsungs Multiroom-app navigerer du enkelt mellem de forskellige streamingtjenester, internetradio eller musikken du har på din mobiltelefon eller tablet. Alternativt kan du tilslutte en telefon direkte via Bluetooth.

Samsung HW-K960 vil få en vejledende udsalgspris på 11.990 kr.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, kameraer, digitale enheder, printere, medicinaludstyr, netværkssystemer samt halvleder- og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/