Gå til indhold
Samsung lancerer den smarte robotstøvsuger Jet Bot 90 AI+

Pressemeddelelse -

Samsung lancerer den smarte robotstøvsuger Jet Bot 90 AI+

Jet Bot 90 AI+ er verdens første robotstøvsuger, der er udstyret med en 3D-aktiv stereosensor og Intel AI-løsning. Fra midten af juli kan den købes på det nordiske marked.

København, den 5. juli 2021 Samsung annoncerede i den globale lancering af deres nye robotstøvsuger, Jet Bot 90 AI+. Robotstøvsugeren blev præsenteret første gang ved CES 2021 og demonstrerer Samsungs vision om at tilbyde forbrugerne innovative og intelligente løsninger til optimering af rengøringsrutiner til hjemmet. Jet Bot 90 AI+ lanceres i Norden i midten af juli.

Jet Bot 90 AI+ afspejler Samsungs engagement i at skabe smarte produkter, der leverer dynamisk ydeevne skræddersyet til forbrugernes forskellige behov,” siger Rikard Fornbäck, uddannelses- og kommunikationsspecialist hos Samsung i Norden. ”Vi er glade for at introducere en robotstøvsuger, der kommer med brancheførende teknologi til genkendelse af objekter, der gør det muligt for forbrugerne at gøre både smartere og mere effektivt rent”.

Avanceret objektgenkendelse og AI-funktion

Jet Bot 90 AI+ er verdens første robotstøvsuger, der leveres med en aktiv 3D-sensor, som nøje scanner et område[1] for at finde genstande, der ellers er vanskelige at opdage. Dens 3D-dybdekamera - svarende til 256.000 afstandssensorer - kan registrere forhindringer så små[2] som 1 cm. Genstandssporingen kan forhindre støvsugeren i at sidde fast ved små forhindringer i rengøringsprocessen.

Produktet er også verdens første robotstøvsuger, der er udstyret med en Intel AI-løsning, som er den, der styrer Jet AI objektgenkendelses-teknologi. Denne smart-løsning giver robotten mulighed for at genkende diverse genstande og møbler[3]. Robottens smarte genkendelsesevne sikrer, at brugerne kan få deres enhed til at gøre rent helt tæt på genstande såsom børnelegetøj, samtidig med at den holder en sikker afstand til sarte genstande, som for eksempel porcelænsvaser[4]. Støvsugeren kan desuden også genkende afføring fra kæledyr, glas eller farlige elektriske kabler.

Derudover er robotstøvsugeren udstyret med en LiDAR-sensor, der beregner dens placering nøjagtigt. Derved kan den optimere sin rengøringsvej ved at scanne rummet[5] for at indsamle information om afstande. Denne teknologi fungerer også godt i mørke områder som f.eks. svagt oplyste rum eller under møbler[6].

Kraftfuld rengøring fra start til slut

Brugere kan rengøre deres hjem meget grundigere med avancerede teknologier. Jet Bot 90 AI+ 's digitale invertermotor maksimerer sugekraften for en dybere rengøring. Og med sin Intelligent Power Controlfunktion kan støvsugeren identificere hvilken type overflade, den skal rengøre, samt den mængde støv, der er på den. Ved hjælp af disse oplysninger kan enheden automatisk justere sin sugekraft til en mere optimeret rengøringssession.

Jet Bot 90 AI+ kommer også med en række hygiejnerelaterede funktioner, der muliggør ubesværet gulvrengøring, samtidig med at det sikres, at støv er sikkert fanget og mindre tilbøjeligt til at blive frigivet tilbage i luften. Dets avancerede 5-lags filtreringssystem fanger 99,99%[7]af mikrostøv, inklusive partikler i størrelsen 0,5 ~ 4,2 µm, der let slipper ud. Alle dele og filtre kan vaskes, så de kan holdes hygiejniske.

Jet Bot 90 AI+ har en indbygget Clean Station, som opsamler snavs og hår i en 2,5 liter støvpose og kun skal udskiftes en gang hver tredje måned[8]. Efter rengøring vender robotstøvsugeren automatisk tilbage til Clean Station og tømmer sig selv[9]ved hjælp af en Air Pulse-teknologi suppleret med et flerlagsfiltreringssystem, der fanger 99,999% fint støv[10].

Praktisk rengøring til problemfri brugervenlighed

Forbrugere kan fjernstyre eller overvåge Jet Bot 90 AI+ med SmartThings[11] appen gennem deres smartphone. Robotstøvsugeren kan planlægges til at gøre rent i et eller flere rum ved hjælp af Select & Go-funktionen. Appen kan også anvendes til at identificere virtuelle no-go-zoner for at forhindre, at enheden støder på fysiske forhindringer.

Den smarte robot tilbyder også Bixby stemmegenkendelsesfunktioner[12], hvilket betyder, at forbrugere kan anvende stemmekommandoer til at planlægge rengøringssessioner, skifte tilstand eller endda bede om de seneste nyheder eller vejrudsigter.

Med Live Cleaning Report kan forbrugere også enkelt følge deres Jet Bot 90 AI+ på et virtuelt kort over hjemmet i realtid. Brugere kan se, hvor støvsugeren har rengjort og sætte rengøringen på pause eller instruere robotten i at afbryde rengøringen. Når Jet Bot 90 AI+ har støvsuget færdig, kan brugeren kontrollere rengøringshistorikken for at se, hvilke områder der blev renset, hvor lang tid det tog, samt hvilken vej robotten valgte.

Desuden kan brugerne fjernovervåge deres hjem med Jet Bot 90 AI+ 's Patrol Mode, som bruger enhedens frontkamera til livestream af videobilleder gennem SmartThings-appen. Patruljetilstand giver brugerne mulighed for at overvåge de rum, som de vil kontrollere mens de er væk. Der er også en planlægningsfunktion. Den smarte enhed understøtter også end-to-end-kryptering, så videoklip er sikre og kan kun ses af en autoriseret bruger.

Intuitiv kæledyrspleje til den moderne kæledyrsforælder

Kæledyrsejere kan desuden bruge Jet Bot 90 AI + -funktioner med SmartThings Pet-tjenesten. SmartThings Pet lanceres i august og giver brugerne mulighed for at holde styr på deres kæledyr, selv når de ikke er hjemme. For eksempel synkroniserer SmartThings Pet med produkter fra PETKIT, en teknologi til smarte kæledyrsprodukter, såsom deres Element-fodringsserie og COZY smart pet[13]. Ved at integrere kæledyrspleje i sit smarte hjem har Samsung tanke på, hvordan forbrugerne lever og interagerer med sine kæledyr.

# # #


[1] Op til 1 m, vandret synsfelt: 60°, lodret synsfelt: 40°.

[2] Så lille som ca. 1 cm bred, 1 cm lang og 1 cm dyb.

[3]Eksempler: klimaanlæg (stativtype), køleskab, tv, vaskemaskine/tørretumbler, luftrenser, sofa, seng, bogreol, bord, indbyggede (køleskab, opvaskemaskine), ekskrementer, elkabel, håndklæde, kop, glaskop, flasker, skål, vase.

[4]Objektgenkendelse kan påvirkes af formen på et objekt eller miljøforholdene.

[5]Scanner 360° over et område på 6 meter ved 10 omdrejninger pr. sekund.

[6]Baseret på interne tests i et område med møbler arrangeret på samme måde som et ægte hjemmemiljø sammenlignet med en almindelig Samsung VR7000M.

[7]Baseret på intern test med Max-tilstand i henhold til IEC62885-2 Cl. 5.11 standard. Resultaterne kan variere afhængigt af de faktiske forhold.

[8]Kan variere afhængigt af støvmængden i rigtige hjemmemiljøer.

[9]Resultaterne kan variere afhængigt af individuel anvendelse. Støv og hår, der sidder fast i gitteret, må ikke fjernes med en enkelt cyklus.

[10]Baseret på intern test med Max-tilstand i henhold til IEC62885-2 Cl. 5.11 standard. Resultaterne kan variere afhængigt af de faktiske forhold.

[11]Fås på Android- og iOS-enheder. En Wi-Fi-forbindelse og en Samsung-konto er påkrævet.

[12] Kun tilgængelig på visse modeller (VR50T959). Bixby er Samsungs brand for kunstig intelligens (AI) / Internet of Things (IoT) röstassistent. En Wi-Fi-tilslutning og en Samsung-konto kræves. Forskellige sprog tilbydes i hvert land.

[13] PETKIT-feeder og COZY-produkter kræver en Wi-Fi-tilslutning og en Samsung-konto for at kunne synkroniseres med SmartThings Pet. Findes på Android- og iOS-enheder.


Emner


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/


Kontakt

Nikoline Meincke

Nikoline Meincke

Pressekontakt PR senior consultant
Kristoffer Kej

Kristoffer Kej

Pressekontakt Client lead PR og kommunikation
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Pressekontakt Corporate Communications & PR +46 73 671 95 26
RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån
Samsung kundesupport

Samsung kundesupport

Pressekontakt For spørgsmål vedrørende kundeservice +45 70 70 19 70

Bjørn Andreassen

Pressekontakt PR Consumer Electronics / PR Mobile Experience +45 226 551 92