Få vores nyheder på mail

Samsung lancerer app, der hjælper brugere med at beskytte deres øjne

Pressemeddelelse   •   Apr 25, 2016 09:00 CEST

Man kan godt blive træt i øjnene af at kigge ind i en skærm. Samsungs nye app, Safety Screen, er tænkt som en hjælpende hånd, der sikrer at mobilen holdes i idéel synsafstand

København, den 25. april 2016 – Samsung har netop lanceret app’en Safety Screen, der hjælper brugere, især børn, med at holde deres mobile enheder i en ideel afstand fra øjnene. Samsung Safety Screen, der gratis kan hentes til alle Android-enheder via Google Play, kører i baggrunden på mobile enheder og kan endda styres af forældre ved brug af et password. Ved hjælp af avanceret software til ansigtsgenkendelse popper en venlig animation op og slukker for skærmen, hvis enheden holdes for tæt på øjet. Skærmen låses først op igen, når enheden som minimum holdes i den anbefalede sikkerhedsafstand.

Der er ifølge Vision Council* en stigning i tilfælde af nærsynethed, som forskerne mener skyldes en blanding af genetiske og miljømæssige faktorer. Blandt de miljømæssige faktorer medregnes blandt andet for kort afstand til digitale enheder samt en faldende eksponering for naturligt lys gennem udendørsaktiviteter. Børns øjne kan også blive trætte af langvarig brug af eksempelvis smartphones og tablets.

”Som en af verdens førende forbrugerelektronikvirksomheder, har vi ikke kun ansvar for at bidrage med meningsfuld teknologi, men også et ansvar for, hvordan denne teknologi bruges. Mange børn bruger mere af deres tid på mobiltelefoner og tablets, og vi har brug for at finde smarte løsninger, der sikrer dem en god, sikker og skånsom oplevelse. Denne app, som beskytter børns øjne gennem ansigtsgenkendelse, synes jeg er et godt eksempel på dette,” fortæller Adam Fors, nordisk marketingchef hos Samsung.

App’en Safety Screen er udviklet i samarbejde med Leo Burnett MENA med henblik på at skabe innovative løsninger, der kan hjælpe brugerne i deres hverdag.

* https://www.thevisioncouncil.org/content/digital-eye-strain/kids

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, kameraer, digitale enheder, printere, medicinaludstyr, netværkssystemer samt halvleder- og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/