Få vores nyheder på mail

Samsung lancerer årets QLED-TV serie på European Forum i Portugal

Pressemeddelelse   •   Feb 13, 2019 20:00 CET

Samsung Q90R TV

PORTO, Portugal, 13. februar. Samsung Electronics Co. præsenterer i dag årets QLED-TV serie på Alfandega Porto kongres Center i Porto, Portugal. De ny modeller forventes at komme i butikkerne i slutningen af marts.

I årets QLED-TV serie findes flere end tyve modeller som alle vil være tilgængelige i store størrelser med både 8K og 4K opløsning. Q950R har en 8K-opløsning og kommer i skærmstørrelser, som spænder fra 65” og op til 98”. Modellerne Q90R, Q85R, Q80R, Q70R og Q60R har en UHD 4K opløsning og spænder fra 43” til 82”.

Samsungs strategi er at imødekomme efterspørgslen på store TV-modeller, som samtidig er udviklet til at passe ind i lyse og moderne hjem. Ifølge det verdensomspændende analyseinstitut IHS Markit er 75” TV (eller større) blevet målt til at udgøre 2.1 millioner enheder af markedet i 2018 og er estimeret til at vokse med 43% til 3 millioner enheder i år og til 5.8 enheder i 2022*.

”I de seneste år har vi set flere kunder turde tro på, at Samsung QLED leverer en fantastisk oplevelse uden at gå på kompromis med designet eller kravet om at fungere optimalt både i lyse og mørke rum. I år imødekommer vi også dem, der ønsker at blive fuldstændigt opslugt i et gigantisk tv, med vores mest innovative teknologi hidtil, " siger Tommy Nilsson, ansvarlig for TV/AV hos Samsung i Norden.

QLED ligger i front på grund af enestående sort og ‘Viewing Angle’

Med Samsungs videreudvikling af QLED-teknologien har 2019 QLED-modellerne en ny teknologi, som kaldes ’Ultra Viewing Angle’ teknologi, som gør at baggrundslyset passerer mere kontrolleret gennem panelet. Med denne teknologi bliver billedet skarpere med dybere sort og en bredere synsvinkel. En anden videreudvikling er, at de fleste modeller får en ny direkte baggrundsbelysning, ”Direct Full Array”, som gør det muligt at justere lyset i enkelte dele af billedet, og som giver en mere sofistikeret kontrol af kontrasten og giver den sorte farve en større dybde, mens farverne forbliver rene.

Med årets modeller kommer også Samsungs ‘Quantum Processor,’ som med AI-baseret teknologi kan skalere billedets opløsning, lysstyrke, billedkvalitet og også optimere lyden, uanset om forbrugeren vælger at se indhold via streamingtjenester, digital boks, via HDMI, USB eller spejling af skærmen.

Alle 2019 QLED-modeller understøtter High Dynamic Range HDR10+, som forbedrer både lyse og mørke scener ved at optimere kontrast. 8K-modellerne Q950R understøtter 8K-video op til 60fps, gennem HDMI 2.1.

En bekvem TV-oplevelse med øget understøttelse af talestyring

De nye modeller er udstyret med Bixby talestyring på engelsk. For at kunne tilbyde mere underholdning, åbner Samsung op for at anvende iTunes Film og understøtter Apples AirPlay 2-format. Forbrugere kan nemt få adgang til det indhold, de foretrækker at se direkte gennem deres Samsung smart TV. Samsung har også integreret stemmekontrol over Amazon Alexa og Google Assistant, så forbrugeren kan slukke eller tænde, hæve og sænke lydstyrken. Funktionen på forskellige markeder forudsætter dog indførelsen af de tilsvarende systemer på de lokale markeder. Google Assistant har allerede support i Danmark, Norge og Sverige, mens Amazon Alexa endnu ikke er tilgængelig på det nordiske marked.

Ambient Mode kommer med flere valgmuligheder

Ambient Mode gør det muligt for forbrugerne at kunne tilpasse deres tv, så de passer til deres hjem og stil. Forbrugeren kan vælge, hvilket indhold og oplysninger der skal vises, når tv'et er i Ambient Mode, hvilket kan være alt fra tid, vejr, fotos eller kunstværker. I årets modeller er udvalget af temaer blevet udvidet for at gøre det endnu mere personligt. En automatisk lyssensor monteret på bunden af fjernsynet justerer også lyset og optimerer energiforbruget.

The Frame og Serif kommer nu med QLED teknologi

På Samsung European Forum præsenterede Samsung også nye versioner af The Frame og Serif, som nu har en QLED-skærm.

The Frame har en dvalefunktion, der gør TV'et til et kunstværk. I stedet for at skærmen bliver sort, som når du slukker for et almindeligt tv, forvandles skærmen på The Frame til digital kunst, som forbrugeren selv vælger. Nu med mere end 1000 kunstværker i flere kategorier at vælge imellem, er der noget for enhver smag og stilmiljø. Sammen med forskellige kunstlayouter og farver samt tilbehør, som f.eks. Udskiftelige rammer, er The Frame nem at tilpasse til personlig smag og livsstil.

Modellen Serif er designet af Ronan og Erwan Bouroullec, hvor designet går ud over det generelle billede af, hvordan et tv skal se ud. Serif TV defineres i stedet af sin form, hvor profilen skaber silhuetten af et ”I”. Modellen vil være tilgængelig i 43 ", 49" og 55 "og erstatter de tidligere modeller og størrelser.

Både The Frame og Serif lanceres i Europa fra og med april 2019.

Få mere information om de seneste TV-modeller fra Samsung, besøg www.samsung.com.

*Kilde: IHS Markit, Technology Group, TV Sets Market Tracker, Q3 2018. Besøg www.technology.ihs.com for flere detaljer.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/