Få vores nyheder på mail

Samsung GALAXY S4 - verdens første TCO Certified smartphone

Pressemeddelelse   •   Maj 24, 2013 11:56 CEST

Certificeringen viser, at Samsungs flagskibs-model opfylder TCO Developments krav til bæredygtighed

København d. 24. maj 2013 – Samsung Electronics Co meddeler, at Samsung GALAXY S4, som den første smartphone i verden, opnår standarden TCO Certified. TCO Development, er en uafhængig instans, der arbejder for bæredygtighed i IT-branchen.

For at blive TCO Certified skal en smartphone opfylde en række kriterier; blandt andet inden for sociale, miljømæssige og økonomiske kategorier. I den sociale kategori viste Samsung, at man har en holistisk tilgang til ansvarlig produktion, hvilket indebærer overholdelse af ILO’s (International Labour Organisation) kernekonventioner samt FN’s børnekonventioner. I miljøkategorien blev det konstateret, at GALAXY S4 var fri for mange skadelige stoffer som nikkel, kviksølv, bromerede og klorerede flammehæmmere samt opfylder certificeringens kvalitets- og genanvendelseskrav, hvilket bidrager til at øge produktets levetid. Ud fra en økonomisk synsvinkel fik GALAXY S4’s effektive oplader ros, ligesom telefonens industrielle design øger pålideligheden.

”TCO certificerede smartphones er designet for at gøre det enklere for forbrugere at vælge produkter, der er fremstillet med bæredygtighed i tankerne. Ved at certificere sine smartphones har førende varemærker som Samsung virkelig mulighed for at vise, at deres produkter støtter udviklingen af flere bæredygtige mobile løsninger,” siger Sören Enholm, administrerende direktør i TCO Development.

FAKTA: Samsung GALAXY S4 er verdens første mobil med fuld HD (1920x1080) Super AMOLED-skærm på fem tommer med 441ppi. Det nye Gorilla Glass 3 forbedrer telefonens  tolerance over for stød og modstandskraften mod ridser og synligheden af disse. Telefonen har et bagkamera med 13 megapixel og autofokus, og et frontkamera med 2 megapixel og mulighed for optagelse i full HD. Vejer 130 gram og måler 136,6 x 69,8 x 7,9 mm. Operativsystem Android 4.2.2 (Jelly Bean) og processoren 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core. Batteri på 2,600 mAh. NFC, BlueTooth 4.0 samt IR-led. 16/32/64 GB hukommelse, understøtter microSD op til 64GB, 2GB ram. Findes i farverne sort og hvid. Senere på året vil Galaxy S4 også blive lanceret i andre farver.

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, er førende globalt inden for forbrugerelektronik og komponenter hertil. Gennem kontinuerlig innovation og nye opfindelser udvikler vi Smart-tv, smartphones, PC’er, printere, kameraer, køkken- og hvidevarer, medicinaludstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 227.000 medarbejdere fordelt på 75 lande og har en årlig omsætning på mere end 143 mia. dollars. Samsungs mål er at skabe flere muligheder for mennesker over hele verden. Besøg www.samsung.com/dk for mere information.