Gå til indhold
Vincent van Goghs The Starry Night (detail) (1889) vist på Samsungs The Frame. Foto: Samsung
Vincent van Goghs The Starry Night (detail) (1889) vist på Samsungs The Frame. Foto: Samsung

Pressemeddelelse -

Samsung Art Store byder på eksklusive højdepunkter fra Museum of Modern Art's samling

Dusinvis af kunstværker af kunstnere i MoMA's samling, herunder Frida Kahlo og Georgia O'Keeffe, er nu tilgængelige på Samsung Art Store i 4K-opløsning til visning på The Frame TV.

27 kendte kunstværker fra MoMA's samling, bl.a. af kunstnerne Frida Kahlo, Henri Matisse og Georgia O'Keeffe, er nu tilgængelige i Samsung Art Store, eksklusivt til Samsungs The Frame, det storsælgende Lifestyle TV, der også i sig selv fungerer som et kunstværk. Når TV’et er tændt, kan du bruge The Frame til at se dine yndlingsfilm og -serier i strålende 4K-opløsning. Når det er slukket, kan du gå på opdagelse i Samsung Art Store og forvandle ethvert rum i dit hjem med et stort katalog af kunstværker, der er håndplukket og kurateret fra hundredvis af institutioner, kunstnere og samlere over hele verden.

MoMA blev grundlagt i 1929 af tre progressive kvinder, der var fortalere for moderne- og samtidskunst, og som ønskede at etablere et museum, der kunne være katalysator for eksperimenter, læring og kreativitet. I samarbejde med MoMA indeholder Samsung Art Store højdepunkter fra MoMA's samling, som er blevet udvalgt af Daria Greene, Global kurator for Samsung Art Store, for at ære institutionens historie og vision. Samlingen inkluderer Frida Kahlos ’Fulang Chang and I’ (1937), som er det første kunstværk af den legendariske mexicanske kunstner, der ankommer til platformen.

Piet Mondrians »Trafalgar Square« (1939-43) vist på The Frame by Samsung. Foto: Samsung

"MoMA er et sted, der giver næring til kreativitet, stimulerer sindet og giver inspiration. Gennem vores samarbejde med Samsung udvider vi tilgængeligheden til MoMA's samling på en virkelig innovativ måde for millioner af mennesker” siger Robin Sayetta, Head of Business Development på Museum of Modern Art. ”Vi var målbevidste i opbygningen af denne nye digitale samling og håber at kunne berige kunstentusiasters liv med kultur og historie i en ekstraordinær skala.”

Et billede af samlingsgallerierne på femte sal. På billedet: Claude Monet. Vandliljer. 1914-26. Olie på lærred, tre paneler. Mrs. Simon Guggenheim Fund. © 2024 The Museum of Modern Art, New York. Foto: Noah Kalina

Udvidet adgang til kunst gennem innovation

Blandt de mere end to dusin kunstværker fra MoMA er berømte værker som Vincent van Goghs ’The Starry Night’ (1889), Henri Rousseaus ’The Dream’ (1910) og Georgia O'Keeffes ’Evening Star III’ (1917). Udvalget repræsenterer en bred vifte af stilarter og tidspunkter og tilbyder noget for enhver kunstelsker og Samsung Art Store-abonnent.

Et billede af samlingsgallerierne på femte sal. På billedet: Vincent van Gogh. Den stjerneklare nat. 1889. Olie på lærred. Erhvervet gennem Lillie P. Bliss Bequest. © 2024 The Museum of Modern Art, New York. Foto: Noah Kalina

"Hos Samsung stræber vi efter at omdefinere underholdningsoplevelsen i hjemmet gennem løbende innovation. Vores samarbejde med MoMA giver os mulighed for at bringe kulturelt betydningsfulde værker ind i millioner af hjem, så folk kan engagere sig i anerkendt kunst på en virkelig enestående måde,” siger Sang Kim, EVP og General Manager for North America Service Business hos Samsung Electronics. ”Denne indsats afspejler Samsungs mission om at bruge teknologi til at levere ekstraordinære oplevelser i forbrugernes hverdag.”

“I næsten 100 år har MoMA været medvirkende til at udvide rækkevidden og betydningen af moderne kunst og samtidskunst og har styrket sin position som en af de mest dynamiske og mangfoldige institutioner på verdensplan. Gennem dette samarbejde er vi i stand til at dele værker af utrolige kunstnere, herunder kvindelige pionerer fra det 20. århundrede, hos Samsung Art Store,” tilføjer Daria Greene, Global kurator for Samsung Art Store.

Hannah Höchs Untitled (Dada) (detail) (1922) vist på Samsungs The Frame. Foto: Samsung

Samsung Art Store er kun tilgængelig på The Frame, som er blevet opdateret i 2024 for at levere en endnu mere komplet kunstnerisk og æstetisk oplevelse. Det omfatter ArtfulColor-validering fra Pantone[1], branchens førende farveeksperter. Som verdens første og eneste kunst-tv, der har opnået denne validering, leverer The Frame naturlige og realistiske billeder, der ikke ville se malplacerede ud i et galleri. Det hænger ligesom et billede ind mod væggen og fås i størrelser fra 32” til 85”. Rammerne[2] kan også udskiftes med forskellige farver og designs, hvilket giver dig flere muligheder end nogensinde for at tilpasse The Frame til din unikke stil og indretning.

Frame leverer også værdiskabende funktioner, som du kun kan finde hos Samsung - det førende globale tv-mærke gennem 18 år og mere til[3]. Samsungs AI-teknologi får alt, hvad du ser, til at se klarere og skarpere ud, mens du får adgang til 2.700+ gratis kanaler, herunder 400+ Samsung TV Plus[4] premium-kanaler. Du kan også bruge dit tv som dit smart home-hub og sikre, at dine personlige data er beskyttet af Samsung Knox-sikkerhed.

The Frame kan købes hos MoMA Design Store på store.moma.org, Samsung.com og hos andre udvalgte forhandlere.

Introduktionen af Highlights fra MoMA's kollektion følger Samsung Art Stores relationer med museer i verdensklasse, herunder The Metropolitan Museum of Art og Musée d'Orsay, og udgivelsen af flere samlinger i år med René Magritte, Jean-Michel Basquiat og over 40 Marimekko-kunstværker. Samsung er fortsat engageret i at være den førende destination for at opleve et bredt udvalg af højkvalitet digital kunst.

[1] Virksomheden Pantone leverer et universelt farvesprog, kaldet Pantone Matching System, der muliggør farvekritiske beslutninger i alle faser af arbejdsgangen for brands og producenter.

[2] Rammer sælges separat.

[3] Kilde: Omdia, januar 2024. Resultaterne er ikke en anbefaling af Samsung. Enhver tillid til disse resultater er på tredjepartens egen risiko.

[4] Gratis tilgængelig på Samsung Smart TV'er udgivet efter 2016, Galaxy-enheder, Smart Monitors, Family Hub-køleskabe og på nettet.


Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

Samsung kundesupport

Samsung kundesupport

Pressekontakt For spørgsmål vedrørende kundeservice +45 70 70 19 70