Få vores nyheder på mail

Nye EU-krav til energimærkning af husholdningselektronik

Pressemeddelelse   •   Mar 03, 2021 10:00 CET

Her i marts introduceres nye EU-krav til energimærker til forbrugerelektronik. Mærkerne har til hensigt at øge kravene til producenterne og give forbrugerne en større indsigt i produkternes energiforbrug og miljøpåvirkning.

KØBENHAVN 3. marts 2021 - Der bliver introduceret nye EU-energimærker til husholdningsapparater med den nye energiskala A-G her i marts. Det fastlægger ny lovgivning for miljøvenligt design og energimærkning, som er godkendt af Europa-Kommissionen. De nye regler gælder for forbrugerelektronik såsom TV og skærme, køleskabe, vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. Især hvidevarer er en produktkategori, hvor udviklingen af smarte funktioner til energibesparelse er gået hurtigt de seneste år. De nye mærkater vil indeholde en QR-kode, som ved scanning med en mobiltelefon giver yderligere information, der er hentet fra den europæiske produktdatabase til energimærkning.

Samsung glæder sig over EU's bestræbelser på at fremskynde innovation og produktion af energieffektiv elektronik og evnen til at stille højere krav til producenter. De nye mærkningskrav skaber større gennemsigtighed og flere valg for forbrugeren. De juridiske krav og de underliggende test og beregninger for energimærkerne er blevet opdateret til de nye mærker, så de passer til nutidens forbrugers forventninger og behov. Det er derfor ikke muligt direkte at sammenligne de to forskellige generationer af energimærker for et produkt.

Samsungs designfilosofi er at udvikle produkter, der er energieffektive og så vidt muligt at bruge materialer, der har mindre miljøpåvirkning. Vi forpligter os til konstant at forbedre produktets bæredygtighed, hvilket sker i begyndelsen af et produkts livscyklus gennem en økodesignproces.

Økodesignprocessen gør det muligt at planlægge og udvikle produkter, der har højere energieffektivitet og bruger færre ressourcer. Ud over at sikre overholdelse af alle globale miljøregler og -krav tilskynder processen frivillige initiativer og ideer til at skabe ansvarligt designede produkter.

”Hos Samsung stræber vi efter at skabe miljøvenlige hvidevarer, blandt andet gennem udviklingen af avanceret energibesparende teknologi og kreative nye produktkoncepter såsom tilpasningsdygtige køleskabe. Det nye mærke garanterer gennemsigtighed om højere effektivitetsstandarder, hvilket er et vigtigt bæredygtighedsaspekt og skaber en bedre forståelse af klassificeringssystemet for husholdningsapparater," siger Rikard Fornbäck, Training & Communication Specialist hos Samsung i Norden.

Kunstig intelligens gør vaskemaskiner mere miljøvenlige

Med kunstig intelligens tilpasser AI Control-seriens vaskemaskiner vaskeprocessen til forbrugerens ønsker og afgør vasketøjets vægt for at dispensere den passende mængde vand og vaskemiddel med Auto Dispense. Vaskemaskinen kan også tilsluttes en kompatibel tørretumbler via Auto Cycle Link, så tørretumbleren automatisk kan vælge en optimal indstilling, når vaskecyklussen er afsluttet. Samsungs sortiment af AI Control vaskemaskiner inkluderer: QuickDrive™, AddWash og Auto Dispense.

  • EcoBubble®-teknologien[1] sparer energi og beskytter tøjets farve og struktur ved at levere kraftig, men alligevel mild rengøringsydelse, selv ved lave temperaturer. Vaskemiddel opløses og aktiveres ved at forvandle det til bobler, der hurtigt kan trænge ind i stoffer for effektivt at fjerne snavs og pletter.
  • Hygiene Steam[2]-programmet fjerner indgroet snavs og fjerner 99,9 % af bakterier og inaktive allergener for at sikre dybere rengøring uden behov for tidskrævende forbehandlinger. Dampen slippes ind fra bunden af tromlen, så ethvert stykke tøj gennemvædes.
  • Digital Inverter Technology[3], der leverer høj energieffektivitet, minimal støj og langvarig ydeevne, bruger kraftige magneter til en mere støjsvag og mere kraftfuld ydeevne, mens de bruger mindre energi end en Samsung Universal Motor.
  • QuickDrive™[4] Q Drum-modellerne reducerer vaskecyklusser med op til 50 % med energibesparelser på op til 20 % på hurtige cyklusser.
  • AddWash™[5]-modellerne har en luge i døren, så du når som helst kan tilføje det, du har glemt, til lasten og undgå at skulle vaske igen.
  • Auto Dispense-modellerne har en automatisk dosering af vaskemiddel.
  • SpaceMax™-teknologi er en isoleringsteknologi, der sparer plads. Takket være denne teknologi kan væggene gøres tyndere, hvilket giver en større volume inde i køleskabet, men med de samme ydre dimensioner[6].
  • Den nye Digital Inverter Technology[7] har forbedret graden af energieffektivitet ved at kontrollere hastigheden for at levere nøjagtigt den nødvendige køling. Størrelsen på kompressorkammeret er også reduceret for at optimere mængden af varmeemission.
  • Twin Cooling[8] styrer køleskabet og fryseren individuelt med to separate køleelementer og præcis elektronisk kontrol. Dette hjælper med at opretholde de ønskede temperaturer og fugtighed i både køleskab og fryser, hvilket bevarer maden under de optimale forhold for at minimere madspild.
  • Metal Cooling holder maden frisk, selvom du ofte åbner og lukker køleskabsdøren. Metalpladen i bagvæggen hjælper med at opretholde den optimale indvendige temperatur ved at opretholde kulden og forhindre tab af kold luft, når døren er åben.

[1] Testet i henhold til IEC 60456-2010 / 4 kg vaskeopladning / Super Eco Wash koldt (WF80F5E5U4W) sammenlignet med bomuld 40°C uden EcoBubble™ (WF0702WKU). Individuelle resultater kan variere.

[2] Baseret på Interteks testrapport om Hygiene steam course. Fjerner 99,9% af visse bakterier, herunder Staphylococcus aureus og Escherichia coli. Individuelle resultater kan variere. ** Baseret på testrapporten om Hygiene-dampkurset fra The British Allergy Foundation (BAF). Fjerner allergener fra husstøvmider.

[3] Baseret på interne tests af WA6000T med en digital inverterende motor og WA6700J med en ikke-inverterende motor under en normal cyklus (15 ± 2°C, 3 kg). ** Reduktionen er generelt 5 dBA for vaskecyklus og 3 dBA for centrifugering. Oplysningerne er baseret på mærkning af energiforbrug, F500 8 kg 1400 o / min WF80F5E5P4W med en digital inverterende motor og Vistula 8 kg 1400 o / min WF1804WPC med en universel motor. *** Denne garanti dækker kun den nævnte komponent og dækker ikke andre omkostninger såsom arbejdsomkostninger, forsendelse eller installation.

[4] Testet på WW8000T sammenlignet med Samsung WW6500K. Sparer 50 % i tid og 20 % i energi til bomuldscyklus (40°C, halv belastning) med vaskeresultater inden for ± 5 %. Baseret på Intertek-data.

[5] Kun stof, tøj, vaskemiddel og skyllemiddel kan tilføjes. ** AddWash-døren kan kun åbnes, når tromletemperaturen er under 50°C.

[6] Kapaciteten kan variere afhængigt af modellen

[7] Nyd svagere lyd, og spar energi* med Digital Inverter Compressor. I modsætning til konventionelle kompressorer, der kun starter og stopper, justerer den digitale inverterkompressor automatisk sin hastighed til syv kølebehov. Dette giver dig en stille, kraftfuld og holdbar ydelse, der er garanteret med 10 års garanti**.

* Baseret på interne tests i henhold til ISO 15502.

[8] Twin Cooling Plus™ sikrer den rigtige temperatur og fugtighed i køleskabet og fryseren via to uafhængige kølesystemer. Dette betyder, at luften i køleskabet ikke bliver for tør, og at visse fødevarer forbliver friske dobbelt så længe*. Kølesystemet forhindrer også smag og lugt i at sprede sig mellem køleskabet og fryseren. Takket være det højere fugtighedsniveau bevares frugt og grøntsageres friskhed længere. Fås kun på de modeller, der er A-mærkede og 2 meter høje.

* Baseret på uafhængig test fra Intertek sammenlignet med traditionelt kølesystem.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/