Få vores nyheder på mail

Nu rykker internettet også ud i køkkenet

Pressemeddelelse   •   Nov 18, 2015 14:25 CET

Danskerne er sultne efter gadgets i køkkenet. Det viser en ny undersøgelse foretaget på vegne af Samsung. Hele 85 procent af de adspurgte danskere mener, at smarte køkkenapparater, dvs. apparater som er tilsluttet internettet, vil forbedre deres daglige brug af køkkenet.

En netop offentliggjort europæisk undersøgelse foretaget på tværs af 12 lande, heriblandt Danmark, afslører, hvordan europæernes stigende interesse for madlavning kan kobles sammen med en øget interesse for digitale køkkenapparater. Undersøgelsen er foretaget på vegne af Samsung.

Det er ikke kun i fjernsynet, at madlavning hitter blandt danskerne. Vi kan også rigtig godt lide at stå bag kødgryderne derhjemme. Endda i sådan en grad at 43 procent af de adspurgte danskere svarer, at madlavning og fødevarer er en af deres primære fritidsbeskæftigelser.

Smarte køkkenredskaber hjælper danskerne

Det er ikke kun håndkraft og muskler, der ligger til grund for indsatsen i køkkenet. Danskerne er også i høj grad interesserede i at finde de apparater, som kan hjælpe evnerne lidt på vej. Hele 85 procent mener, at smarte køkkenapparater vil forbedre deres daglige brug af køkkenet. Og næsten hver tiende af de adspurgte danskere svarer, at de har købt et digitalt eller internetopkoblet køkkenapparat i løbet af de sidste to år for at forbedre deres madlavningsevner og repertoire af opskrifter. Desuden fortæller 45 procent af danskerne, at de er positive over for at have en ovn, som ved hjælp af en app kan give en notifikation, så snart den er færdig med at forvarme eller tilberede aftensmåltidet.

Jonas Holm, ansvarlig for hårde hvidevarer hos Samsung Danmark, fortæller:

”Vores udvikling af det ’intelligente køkken’ er et resultat af, at interessen for madlavning igen har fået en opblomstring blandt danskerne. Den enkelte forbruger er blevet vant til, at digitale enheder hjælper i andre situationer, så det er naturligt, at den digitale assistance også rykker i køkkenet. Når køleskabet er koblet til internettet, bliver det pludselig lettere at huske at købe mælk, for det sørger køleskabet for helt automatisk. Og med eksempelvis en tablet placeret i køkkenet er det også meget lettere at finde ny viden om fødevarer, alternative opskrifter og ekspertråd.”

Hver fjerde dansker finder madlavningsinspiration på YouTube

At søge efter viden og inspiration til madlavningen på internettet er også udbredt blandt danskerne. Ved hjælp af de digitale medier så som madblogs, tutorials på YouTube og Facebook er den tilgængelige viden om fødevarer uendelig og nye madopskrifter lige ved hånden. I undersøgelsen svarer 19 procent af de adspurgte danskere, at de bruger deres smartphone eller tablet til at finde nye retter at tilberede i køkkenet minimum to til tre gange om ugen. Mere end halvdelen af de adspurgte danskere har indhentet information fra en hjemmeside om mad og madlavning, og 40 procent besøger madblogs for at finde inspiration. 26 procent bruger desuden YouTube til at finde tips og trick, og 28 procent har også brugt Facebook som inspirationskilde.

Tal fra undersøgelsen:

  • 43 % fortæller, at mad og madlavning er en af deres primære fritidsinteresser.
  • 48 % indrømmer, at de prøver at imponere familie og venner med deres viden om gastronomi og deres madlavningsevner.
  • 19 % bruger smartphones eller tablets minimum to til tre gange om ugen til at finde noget nyt at lave i køkkenet.
  • I løbet af det seneste år har 55 % besøgt madlavningssites og 40 % har hentet inspiration hos madblogs. 9 % har brugt Instagram, 28 % har brugt Facebook og 26 % har hentet inspiration til madlavningen på YouTube.
  • 85 % af de adspurgte danskere mener, at smarte køkkenapparater vil forbedre deres daglige brug af køkkenet.
  • 30 % laver mad fra bunden mere end otte gange om ugen – alle måltider medregnet.
  • 23 % af de adspurgte danskere ejer en eller flere elektroniske apparater til køkkenet, som er opkoblet til internettet.
  • 8 % af danskerne har inden for de seneste to år købt et digitalt eller internetopkoblet køkkenapparat.
  • 72 % af de adspurgte danskere, som har familie med børn, svarer at digitale enheder hjælper dem med at multitaske i køkkenet.
  • 45 % af de adspurgte danskere svarer, at de er positive over for at have en ovn som ved hjælp af en app på telefonen kan give en notifikation, når forvarmning eller madlavningen er færdig.

Fakta om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget af underleverandøren OnePoll i tidsrummet 12. – 21. oktober 2015. Undersøgelsen omfatter 12.000 personer mellem 25 og 65 år fordelt på 12 lande, nemlig: England, Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien, Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Belgien og Holland. Der er adspurgt 1000 personer i hvert land.

I surveyet blev digitale enheder defineret som: køleskabe, frysere, opvaskemaskiner, støvsugere, lydanlæg, spillekonsoller, ovn, tablet, laptop, TV og smartphone.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, kameraer, hårde hvidevarer, printere, professionelle monitorer, SSD, hukommelseskort, medicinaludstyr, netværkssystemer samt halvleder- og LED-løsninger. Vi er også førende inden for Internet of Things, blandt andet med voresinitiativer inden for det intelligente hjem og digital sundhed. Vi er 319.000 medarbejdere fordelt på 84 lande med en årlig omsætning på 196 mia. dollars. For mere information, besøg vores hjemmeside www.samsung.com/dk og vores officielle blog på global.samsungtomorrow.com