Gå til indhold
IFA 2023: Samsung SmartThings forbinder mennesker med de ting, der betyder allermest

Pressemeddelelse -

IFA 2023: Samsung SmartThings forbinder mennesker med de ting, der betyder allermest

Samsung afslører ny indsigt i forbrugernes seneste behov for teknologi i hjemmet

København den 31. august - Samsung Electronics Co, Ltd præsenterede i dag sine nyeste innovationer til det forbundne hjem. Under pressekonferencen på IFA 2023 fremhævede Samsung sin vision for, hvordan SmartThings-appen kan gøre det muligt for forbrugere i hele Europa at deltage aktivt i noget, der har betydning for dem – fx at spare energi i hjemmet, øge sikkerheden og få adgang til god underholdning. Det stadigt voksende SmartThings-økosystem giver de 285 millioner registrerede brugere mulighed for at tilpasse hjemmet, så det matcher netop deres behov.

Med Samsungs tilstedeværelse på IFA 2023, deler virksomheden nye forbrugerundersøgelser foretaget i Europa for at forstå udviklingen i forbrugernes behov for teknologi i hjemmet[1].

"Samsung brænder for at forbinde vores brugere med de mennesker, steder og den underholdning, der betyder mest for dem," siger Claus Holm, som er landechef for Samsung i Danmark. "Vi vil fortsætte med at udnytte de muligheder, som de nyeste teknologiske innovationer giver, for at sikre, at SmartThings-økosystemet vokser og udvikler sig på en måde, der gør det muligt for folk at få mere ud af tilslutningsmuligheder.”

Forbedring af oplevelsen i hjemmet

SmartThings-appen giver mulighed for at styre hjemmet, uanset hvor man befinder sig. I hele Europa er vores hjem fortsat et miljø, der er vigtigere end nogensinde, da hjemmet spiller flere roller hver dag - fra et hjemmekontor til et sted for afslapning og underholdning. Syv ud af ti forbrugere (71%) er enige i, at teknologi har en positiv indvirkning på deres dagligdag, herunder hvordan de interagerer med familie og venner, hvordan de udfører opgaver, og hvordan de dyrker deres hobbyer[2].

Nu kan brugere med en passion for mad blive en del af Samsung Food, den nye alt-i-en-app til søgning, lagring og deling af opskrifter, planlægning af måltider og madlavning. Samsung Food, som blev annonceret på pressekonferencen, er tilgængelig på otte sprog i 104 lande, så man kan træffe de rette beslutninger om mad, velvære og madlavning. Appen er også forbundet til brugernes køkkener og sender øjeblikkeligt den korrekte tid og temperatur til brugernes kompatible Samsung-ovn. Med mere end 160.000 opskrifter vil der altid være noget nyt at lave.

I slutningen af året vil Samsung Food ved hjælp af Food AI levere personlige opskrifter, der afspejler brugerens kostbehov, såsom at konvertere en opskrift til en vegansk version med blot et par klik. I en kommende opdatering senere i år vil appen samarbejde med Samsung Health, så de personlige måltidsplaner kan skræddersys til præferencer og kostbehov samt støtte brugerne i at nå deres wellness-mål. I 2024 vil Samsung Food ved hjælp af Vision AI-teknologi også gøre brug af fotos taget ved måltider for at kontrollere ernæringsoplysninger, genkende ingredienser og endda anbefale de bedste opskrifter at bruge dem i.

Som det førende TV-mærke i 17 år i træk[3] er Samsungs engagement i underholdning i en klasse for sig. Samsung har netop annonceret lanceringen af 98" Neo QLED 8K og 4K Q80C og planlægger at bringe hele sortimentet af Samsung Micro LED-skærme til Europa inden årets udgang. Det er skærme med en utrolig kontrast og fængslende detaljer, uanset om brugerne spiller videospil eller ser en film.

For at fejre Disneys 100-års jubilæum har Samsung annonceret lanceringen af The Frame - Disney100 Edition. Med en eksklusiv ramme i Disney 100-signaturfarven platina silver metal og en unik Disney-fjernbetjening inspireret af Mickey Mouse. Den leveres med 100 ikoniske kunstværker fra Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel, Lucasfilm og National Geographic samt klassiske billeder af Mickey Mouse, Minnie Mouse, Woody, Askepot og mange flere. Man kan også vælge at fremvise egne familiebilleder for at skabe en mere hjemlig stemning.

Pressekonferencen annoncerede også den globale lancering af The Freestyle 2nd Gen. Denne alsidige, bærbare projektor leverer en storskærmsoplevelse på enhver overflade - selv når den er rettet mod loftet. Smart Edge Blending-funktionen tilbyder landskabs- og portrætoplevelser, hvilket betyder, at to Freestyle 2nd Gen-projektorer kan parres for at give en 160-tommers panorama- og 120-tommers vertikal visningsoplevelse, hvilket giver brugerne 21:9 skærmtilgængelighed, uden at det påvirker billedkvaliteten. Derudover kan spilbrugere bruge Samsung Smart Hub i Freestyle 2nd Gen for at nyde de største spil fra Samsungs streamingpartnere.

Samsung The Freestyle 2nd Gen er tilgængelig i Danmark fra i dag den 31. august til en vejledende pris på 7 499 DKK.

Samsung søger mod mere energieffektive produkter

Samsung ønsker at udvikle produkter og tjenester, der hjælper folk med at spore energiforbruget i deres Samsung-produkter. Emnet er også vigtigt hvis man spørger forbrugerne, da over tre fjerdedele (77%) siger, at de leder efter teknologiske produkter, der sparer energi - ikke kun for at spare penge, men også for at beskytte miljøet[5]. Mere end to tredjedele (67 %) mener også, at det er vigtigt, at deres næste elektroniske produkt kan forbindes med en app, der giver dem mulighed for at kontrollere og reducere deres energiforbrug[6].

Med stigende energipriser i flere lande i Europa[7] er 72 % af de adspurgte bekymrede over de omkostninger, der er forbundet med at bruge husholdningsapparater i deres hjem[8]. For at imødegå dette kan SmartThings Energy[9] hjælpe med at optimere energiforbruget fra husholdningsapparater, så det passer til individuelle behov og reducerer energiforbruget. For eksempel giver AI Energy Mode i SmartThings Energy mulighed for at spore og reducere vaskemaskinens energiforbrug med op til 70%[10] ved at bruge Ecobubble til at vaske med koldt vand i stedet for varmt.

Samsung har også samarbejdet med den globale havbeskyttelsesorganisation Ocean Wise og tøjproducenten Patagonia om at finde løsninger, der kan reducere mængden af mikrofibre og plast, der ender i kloakkerne og havene. Less Microfiber™-filteret er et eksternt vaskemaskinefilter, der reducerer op til 98 % af mikroplastikemissionerne fra vaskecyklusser[11]. Charlie Cox, Manager of Microplastic Solutions hos Ocean Wise, sagde på IFA: "Gennem vores samarbejde med Samsung og Patagonia er Ocean Wise stolt over at have demonstreret den rolle, som industrien kan spille for at stoppe strømmen af mikrofibre i havet. Gennem innovationer som Less Microfiber™-filteret kan vi gøre det muligt for enkeltpersoner at reducere deres mikrofiberfodaftryk derhjemme. Det er en enkel hverdagsløsning, som vores oceaner vil takke os for."

Opvarmningsteknologier, såsom varmepumper, repræsenterer et hurtigt voksende marked, og Samsung er på forkant med denne vækst. Deres innovative intelligente luftkildevarmepumper har opnået 97 % vækst i salget siden 2022[12] og kan arbejde sammen med varmtvandsbeholdere eller Samsungs ClimateHub for at holde hjemmet behageligt hele året rundt - uanset vejret. De kan også forbindes til SmartThings-økosystemet, så deres energiforbrug kan overvåges og skræddersys til brugerens foretrukne hjemmemiljø[13]. Den seneste tilføjelse til sortimentet af high temperature monobloc-varmepumpeløsninger, EHS Mono R290, lanceres i september.

Samsungs rejse er i konstant udvikling, og målet er at designe teknologi, der hjælper mennesker med at få mest muligt ud af deres dag og samtidig reducere deres miljøpåvirkning. Galaxy Z Flip5[14], Fold5[15] og Galaxy Tab S9-serien[16]indeholder en række genbrugsmaterialer, herunder genanvendt aluminium, glas og plast, der stammer fra kasserede fiskenet, vandtønder og PET-flasker fra havet. Selv Galaxy Watch6 indeholder genbrugsplast. Alle disse Galaxy-innovationer kommer i emballagekasser lavet af genbrugspapir[17].

Sikring af dit hjem

Samsung forstår den følelse af sikkerhed, som smart teknologi kan give. Sikkerhed var et tilbagevendende tema i den gennemførte undersøgelse. At kunne holde øje med sit hjem, når man ikke er der (54 %), at føle sig mere sikker, når man er alene hjemme (39 %) og at kunne beskytte sin familie, når de er ude af huset (39 %), ses som de vigtigste sikkerhedsfordele ved smart teknologi[18].

SmartThings-økosystemet omfatter en række partnere, der er engageret i at hjælpe folk med at holde både deres hjem og deres kære sikre. Dette inkluderer nu Yale, et førende brand inden for sikkerhed i hjemmet. Yale Linus® Smart Lock og den nye Smart Opener gør det muligt at fjernlåse døre og porte via appen for at sikre ro i sindet for alle familiemedlemmer.

Lås op for fremtiden gennem smart teknologi

Samsung investerer i en fremtid baseret på de muligheder, som teknologien kan åbne for. Et af de områder, det drejer sig om, er at gøre smart home-teknologi mere tilgængelig. Undersøgelsen viser, at en fjerdedel af europæerne anser indførelsen af smart teknologi for at være en nøglefaktor for, hvad de ønsker af deres næste hjem, og over tre fjerdedele af de adspurgte sagde, at fuldt funktionelle smart homes er tiltalende (77%)[19].

Med dette i tankerne arbejder Samsung på at gøre disse muligheder til virkelighed og tror på styrken i samarbejde for at drive denne vision fremad. Ved at samarbejde med ABB Smart Buildings og SMA, en af verdens førende leverandører af solcelle- og lagringssystemteknologi, håber man at kunne forbinde folk tættere til deres hjem ved at integrere smarte teknologimuligheder i husene, før de bliver købt. Ved at integrere ABB- og SMA-produkter i SmartThings Energy kan hjemmene blive endnu sikrere, smartere og mere bæredygtige. Eksemplerne omfatter muligheden for at køre apparatprogrammer på det optimale tidspunkt, spore energiforbruget for at justere forbruget baseret på energipriser og forbrugsmønstre og optimere energiforbruget baseret på solenergiproduktion.


[1] Gennemført med Opinium og 2.500 voksne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien. Undersøgelsen fandt sted mellem 28. juli og 1. august 2023.

[2] Gennemført med Opinium og 2.500 voksne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien. Undersøgelsen fandt sted mellem 28. juli og 1. august 2023.

[3] Samsung TV er blevet rangeret som det bedst sælgende tv-mærke 17 år i træk af Omdia.

[5] Gennemført med Opinium og 2.500 voksne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien. Undersøgelsen fandt sted mellem 28. juli og 1. august 2023.

[6] Gennemført med Opinium og 2.500 voksne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien. Undersøgelsen fandt sted mellem 28. juli og 1. august 2023.

[8] Gennemført med Opinium og 2.500 voksne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien. Undersøgelsen fandt sted mellem 28. juli og 1. august 2023

[9] SmartThings Energy er endnu ikke lanceret i Danmark.

[10] Baseret på interne tests af model WW11BB944AGB ved 40 graders bomuldsvask med AI Energy Mode aktiveret (sænker temperaturen) sammenlignet med ikke at bruge AI Energy Mode. AI Energy Mode kan kun bruges ved 40 grader eller lavere.

[11] Fanger ca. 89-98 %; laboratorietestet med 2 kg syntetisk stof i vaskemaskinen WW90T734DWH, WF24A9500KW.

[12] Sammenlignet med salget mellem januar og august 2022.

[13] SmartThings er tilgængelig på Android- og iOS-enheder. Der kræves en Wi-Fi-forbindelse og en Samsung-konto. Nogle modeller kræver et separat Wi-Fi-sæt for at tilslutte SmartThings.

[14] Galaxy Z Flip5: 15 enhedskomponenter, der indeholder mindst 10 % genanvendt plastmateriale efter forbrug, mindst 28 % genanvendt aluminium før forbrug eller Corning® Gorilla® Glass Victus®.

[15] Galaxy Z Fold5: 15 enhedskomponenter, der indeholder mindst 10 % genanvendt plastmateriale efter forbrug, mindst 28 % genanvendt aluminium før forbrug eller Corning® Gorilla® Glass Victus®.

[16] Galaxy Tab S9 Ultra: 17 enhedskomponenter, der indeholder mindst 10 % genanvendt plastmateriale efter forbrug, mindst 30 % genanvendt aluminium før forbrug eller genanvendt aluminium før forbrug og Corning® Gorilla® Glass 5 med mindst 10 % genanvendt indhold før forbrug. Disse komponenter omfatter kabelholder Mid, Deco Pen-oplader, øverste venstre højttalermodul, øverste højre højttalermodul, nederste venstre højttalermodul, nederste højre højttalermodul, bagcover, cover mount, key mount, PCB support top, PCB support Middle, kabelholder bottom, SIM-bakke, volumenknap, sideknap, kameradekoration, hovedvindue.

[17] Der er brugt 100 % genbrugspapir i følgende emballagekomponenter: produktboks, låg, manualboks, manualblok og DLC-tape.

[18] Gennemført med Opinium og 2.500 voksne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien. Undersøgelsen fandt sted mellem 28. juli og 1. august 2023.

[19] Gennemført med Opinium og 2.500 voksne fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien. Undersøgelsen fandt sted mellem 28. juli og 1. august 2023.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån