Gå til indhold
Samsung Unpacked
Samsung Unpacked

Pressemeddelelse -

Halvdelen af danskerne er nysgerrige over for kunstig intelligens

En ny landsdækkende rundspørge kaster lys over danskernes holdninger til kunstig intelligens. Rundspørgen viser, at danskerne over en bred kam er nysgerrige. Særligt de unge er optimistiske og har taget AI til sig.

På tværs af befolkningen er der en positiv tilgang til kunstig intelligens, viser en ny rundspørge udarbejdet af Norstat på vegne af Samsung i 2024.

Resultaterne viser, at halvdelen (50%) af de adspurgte danskere udtrykker en nysgerrig tilgang til, hvordan kunstig intelligens vil komme til at påvirke deres hverdag. Mest nysgerrige er dem i aldersgruppen mellem 35-55 år. Derudover svarer 14 procent af danskerne, at de er optimistiske, når de bliver spurgt til, hvad de synes om kunstig intelligens.

”Danskernes tanker om kunstig intelligens er spændende at kende i en tid, hvor teknologien for alvor begynder at gøre sit indtog i mange aspekter af vores hverdag – Samsung har netop lanceret en AI-telefon med Galaxy S24-serien, så det er endnu et eksempel på demokratiseringen af kunstig intelligens. Danskernes nysgerrighed tolker jeg som udtryk for en åbenhed for forandring og ny teknologi,” fortæller Claus Holm, Landechef i Samsung Danmark.

Hos unge er AI en hjælp i hverdagen

Mens en del af befolkningen finder AI-løsninger som chatbots, billedredigeringsværktøjer eller lignende tidsbesparende i hverdagen, er der en betydelig andel, der ikke mærker en stor indflydelse af kunstig intelligens i deres daglige liv.

Men særligt hos de yngre danskere tyder det på, at teknologien har vundet indtog. Her svarer hele 45 procent mellem 18-34 år, at kunstig intelligens ofte hjælper dem med at klare små opgaver i hverdagen. Knap hver tredje (32 %) i samme aldersgruppe mener, at kunstig intelligens sparer dem en masse tid i dagligdagen.

Samsung delte i starten af det nye år nyheden om deres nye AI telefoner med Galaxy S24-serien. Det betyder, at kunstig intelligens er rykket endnu tættere på brugernes hverdag. Fx kan man lave live-oversætte telefonsamtaler mellem to, der ikke taler samme sprog, og stadig forstå hinanden. Dertil kan kunstig intelligens hjælpe med billedredigering og genere en ny baggrund, redigere lukkede øjne åbne, ligesom det er muligt at lave ’Circle to Search with Google’-søgninger på sin telefon ud fra noget, man ser på et billede, på sociale medier eller i virkeligheden.

Flere danskere har forbehold

Trods optimismen og brugen af AI i hverdagen, er der også en vis bekymring at spore blandt danskerne. Knap hver femte dansker (19 %) bekymrer sig over, om kunstig intelligens kan få konsekvenser for samfundet. Dertil svarer 12 procent, at de er skeptiske over for kunstig intelligens.

”Unge er typisk bedst til adaptere ny teknologi, og det afspejler tallene også i større eller mindre grad. Selvom flere udforsker mulighederne med kunstig intelligens, er mange måske stadig i gang med at spore sig ind på, hvordan og om de selv kan bruge teknologien fornuftigt. Og jeg forstår også godt, hvis nogle har forbehold, fordi der sker en enormt stor udvikling på kort tid,” fortæller Claus Holm, Landechef for Samsung Danmark.

Om rundspørgen

Rundspørgen er udført af Norstat på vegne af Samsung for at undersøge danskernes holdning til kunstig intelligens i anledningen af lanceringen af Samsung Galaxy S24-serien. Dataindsamlingen har fundet sted mellem 17.-28. januar 2024. Rundspørgen dækker følgende lande: Danmark, Sverige og Finland (1005 respondenter i hvert land) og Norge (1007 respondenter). Alle survey-indsigter i dette pressemateriale bygger udelukkende på resultater fra Danmark.


Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån