Gå til indhold
Fem tips til tøjvasken, som viser hensyn til miljøet

Pressemeddelelse -

Fem tips til tøjvasken, som viser hensyn til miljøet

I disse dage er mange i sving med forårsrengøringen. Det betyder, at tæpper, gardiner og sommergarderoben ofte ryger en tur i vaskemaskinen.

Men hvordan skåner vi bedst muligt både vores miljø, tekstiler og pengepungen, når vi skruer op for vaskene i forårsrengøringen? Det er ikke altid ligetil at gennemskue. Derfor har Rikard Fornbäck, talsperson for home appliances i Samsung Nordic, samlet sine fem tips til en mere skånsom og energieffektiv tøjvask.

  1. Vask ved koldere temperaturer
    Knap 80 procent af alle tøjvaskene i Danmark er på 40 grader eller mere, viser en undersøgelse af brancheorganisationen A.I.S.E. fra 2020. Men jo varmere vandtemperaturer, jo mere energi kræver det at vaske. Derfor kan man med fordel skrue ned for temperaturerne. Ved nogle vaskemaskiner kan man vaske lige så effektivt ved lave temperaturer på ned til 15 °C som ved højere temperaturer – fx på en vaskemaskine fra Samsung med funktionen EcoBubble. Der betyder, at man kan reducere vaskemaskines energiforbrug med op til 70%* sammenlignet med en tilsvarende Samsung-model uden teknologien. Teknologien blander vaskemidlet med vand og luft, så der produceres bobler, som trænger ind i tekstilfibrene. På den måde fjernes op til 24%** mere snavs og flere pletter.

  2. Se efter EU-blomsten, Svanemærket og den blå krans
    Kig efter Svanemærket eller blomsten fra EU næste gang, du skal købe vaskemiddel. Mærkerne sikrer, at der ikke er unødvendige eller dårlige kemikalier i produkterne. Derudover kan man med fordel gå efter den blå krans fra Astma-Allergi Danmark, som blåstempler, at produktet ikke indeholder allergifremkaldende stoffer som fx farvestoffer eller parfume. Det er både godt for dig selv og miljøet.

  3. Kan du springe tøjvasken over i ny og næ, så gør det
    Nogle gange bliver det en vane at smide tøjet i vaskekurven, når vi har haft det på en enkelt gang. Men det er ikke altid nødvendigt at vaske alle typer tøj hver gang. F.eks. kan tøj komme en tur i fryseren eller få en tur med en tøjdamper. De høje temperaturer ved dampningen kan slå bakterier ihjel, ligesom en tur i fryseren også kan være et effektivt middel mod bakterierne. I nogle tilfælde kan det gøre op for en klassisk vask med vand og sæbe i maskinen. I nogle vaskemaskiner – fx Samsungs nyeste kombi vaske-tørremaskiner – er det også muligt at bruge Air Wash-teknologien***. Air Wash kan rengøre uden brug af vand og vaskemiddel, men ved at opvarme luften i maskinen. Det er skånsomt for tøjet, ligesom det fjerner lugt og bakterier.

  4. Mindre vaskemiddel er ofte en vinder
    Mere vaskemiddel giver ikke renere tøj. I stedet skaber overdosering risiko for vaskepletter på tøjet, ligesom det tærer på pengene og belaster miljøet. I flere vaskemaskiner findes automatisk dosering af vaskemidlet, som udregnes ud fra tøjets vægt af maskinen. Det sikrer korrekt mængde og mindsker spild.

  5. Saml til bunke og køb en vaskemaskine af nyere dato
    Det er altid en god huskeregel at fylde maskinen op hver gang i stedet for at vaske få stykker tøj for sig. Ved at anskaffe sig en maskine af nyere dato, kan man blandt andet vælge en vaskemaskine, som kan autodosere vaskemiddel, vaske ved lavere temperaturer og derved spare på strømmen – fx med en vaskemaskine fra Samsung med EcoBubble-teknologien. Få inspiration til alle fordelene ved teknologien her.

* Procenttallene er baseret på en sammenlignende test mellem to vaskemaskiner med forskellige vaskeprogrammer:
1. vaskemaskinen Samsung WF80F5E5U4W med 4 kg vasketøj, som kører programmet "Wash Load, Super Eco Wash cold" med EcoBubble
2. vaskemaskinen Samsung WF0702WKU, som kører programmet "Cotton 40°C" uden EcoBubble.
Individuelle resultater kan variere. Testet i overensstemmelse med IEC 60456-2010.
** Se fodnote 1
*** Air Wash er tilgængelig i alle vask/tør-kombinationer og også i de fleste tørretumblere (WW6000T og derover)

Related links

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative idéer og teknologier. Virksomheden er med til at redefinere vores opfattelse af tv-apparater, smartphones, bærbare enheder, tablets, digitale apparater, netværkssystemer og hukommelse, system-LSI-, støberi- og LED-løsninger. De seneste nyheder kan findes i Samsungs nyhedsrum på http://news.samsung.com

Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån