Få vores nyheder på mail

En buet TV-oplevelse

Pressemeddelelse   •   Apr 02, 2014 10:31 CEST

Samsung lancerer dette års topmodel – et buet TV i Ultra HD

En medrivende oplevelse med smukke detaljer

I år påbegyndes en helt ny æra inden for TV-standarder. For første gang lancerer Samsung et TV med en buet skærm, som også er i en ekstrem høj opløsning. Det nye buede UHD TV kommer i de danske butikker i slutningen af april.

UHD står for Ultra High Definition, hvilket er fire gange så høj opløsning som ​​Full HD. Det er fremtidens TV-format, som er kommet for at blive. Teknologien byder ikke kun på ekstreme detaljer og en mere realistisk oplevelse, men også en rigere farveskala og mere levende og rene farver.

Kombinationen af den buede form og UHD-teknologien skaber en overbevisende og ny TV-oplevelse både i bredde og dybden. I modsætning til et fladskærms-TV tilbyder et buet TV en bedre betragtningsvinkel, hvor en større del af skærmen er rettet mod beskueren. Det giver en bedre gengivelse af lys og kontrast, og en mere omsluttende TV-oplevelse, hvor beskueren er midt i handlingen. Med Samsungs opskaleringsteknik sørger TV’et for at tilpasse de gamle TV-signaler til UHD-teknologien.

”Vi er i dag vant til at skærme på smartphones og tablets er i høj opløsning, hvor man ikke kan se de enkelte pixels. Derfor er der også et stigende forventning til, at man heller ikke skal kunne se pixels selv på de større TV-skærme. Løsningen hedder Ultra HD”, siger Claus Holm, Landedirektør, Samsung Danmark.

Samsungs nye TV, HU8505, kommer i 55 og 65 tommer, og er i de danske butikker fra slutningen af ​​april. Vejledende udsalgspris er på henholdsvis 24.000 kr. og 35.000 kr. Til juni lanceres desuden en model på 78 tommer. Vejledende udsalgspris er på 55.000 kr. Alle modeller kan monteres på væggen.

FAKTA: Buet skærm, Ultra HD 4K-opløsning, Precision Black, PurColour, 1200 CMR, fjernbetjeningen Smart Control med kombineret touch- og bevægelsessensor, funktionen Multi Link Screen giver mulighed for at kunne se op til fire billeder samtidigt, QuadCore+ processor, indbygget kamera til Motion Control og Skype, opstart på mindre end to sekunder med Instant ON, den nyeste version af Smart Hub, HDMI 2.0, HDCP 2.2 Twin Tuner med to indgange til CI +, klar til fremtidige opdateringer til eventuelle nye standarder gennem Smart Evolution.


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, er førende globalt inden for forbrugerelektronik og komponenter hertil. Gennem kontinuerlig innovation og nye opfindelser udvikler vi Smart-TV, Smartphones, PC’er, printere, kameraer, køkken- og hvidevarer, medicinaludstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 286.000 medarbejdere fordelt på 80 lande og har en årlig omsætning på mere end 216,7 mia. dollars (baseret på tal fra 2013). Samsungs mål er at skabe flere muligheder for mennesker over hele verden. Besøg www.samsung.com/dk for mere information.