Gå til indhold
De unge er klar til et liv med virtuelle universer

Pressemeddelelse -

De unge er klar til et liv med virtuelle universer

Ungdommen er nysgerrige på metaverser, og mere end hver tredje ung mellem 18-29 år ser sig selv i virtuelle verdener i fremtiden. Det viser Samsungs nye rapport Digital Close Contact – Danskernes syn på metaverser.

Forestil dig en virtuel verden, hvor du kan shoppe mad og tøj, investere i kunst, købe ejendom, tage på ture, gå til koncerter, se film og måske endda tage på ferier. Du oplever alt dette gennem din personlige avatar, en slags digital repræsentation af dig selv i et metavers. Er der noget, der vækker din nysgerrighed?

Metaverse er et af de nyeste buzzwords i teknologiverdenen. Der synes at være konsensus og overbevisning blandt verdens virksomhedsgiganter, modehuse og teknologivirksomheder om, at metaverse er et af de kommende store teknologiskift. Og der investeres mange penge i ikke at komme bagud.

Ifølge Samsungs seneste rapport Digital Close Contact – Danskernes syn på metaverser er særligt de unge tiltrukket af metaverserne. Over en tredjedel (36%) af de unge mellem 18-29 år er i nogen grad eller i høj grad interesserede i at bruge tid i en virtuel verden i fremtiden.

”De unge finder størst potentiale i metavers og fremtiden for udviklingen af virtuelle universer. De er flasket op med teknologi og har et andet syn på det end den ældre generation, som er lidt mere afvisende. Ofte er det den yngre generation, som er med til at udbrede ny teknologi og gøre den mere mainstream til resten af befolkningen. Så derfor er det fedt at se, at de unge tager imod og er nysgerrige på metaverser og mulighederne, det åbner for,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

Investeringer i metavers er ikke kun fremtidssnak. Blandt unge mellem 18-29 år svarer knap en femtedel (18%), at de kunne forstille sig at investere i indretning, tøj, kunst, husdyr mm., hvis det ikke er for dyrt. Når de bliver bedt om at prioritere, svarer en femtedel (20%), at de helst vil investere i boliger i metavers. Herefter kommer rejser, event-billetter og tøj.

Men de ældre generationer deler ikke de unges interesse. Mere end halvdelen mellem 50-64 år (54%) svarer, at de slet ikke er interesserede i at bruge tid i virtuelle universer. Dertil svarer 82% i samme aldersgruppe, at de ikke er villige til at investere i metaverser.

”Min oplevelse er, at uvished om, hvordan nye teknologier kommer til at spille ind i hverdagen, gør os ekstra opmærksomme. Men efterhånden som man får mulighed for at udforske og prøve kræfter med nye teknologier, spredes interessen,” siger Claus Holm, landechef for Samsung Danmark.

Om rapporten

Rapporten Digital Close Contact er lavet af Samsung Electronics Nordic for at lære og forstå danskernes vidensniveau og interesse for nye teknologier og sikkerhed. Rapporten er baseret på en landsrepræsentativ undersøgelse sammen med analyser fra lokale eksperter inden for de relevante fagområder. Digital Close Contact-rapporten udgives i tre dele. Første del handler om NFT, anden del om Metaverse og tredje og sidste del handler om digital sikkerhed.

Se rapporten her: https://www.mynewsdesk.com/dk/...

Om undersøgelsen

Data indsamles af Norstat på vegne af Samsung. Indsamlingen af data blev foretaget gennem 4.043 webinterviews med nationalt repræsentative stikprøver af befolkningen i alderen 18 til 99 år i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Antallet af respondenter fra Danmark var 1010.Undersøgelsen er gennemført i perioden 15.–26. januar 2022.

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/


Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån