Gå til indhold
Danskerne efterspørger teknologi i TV, men de ved ikke, hvad de skal bruge den til

Pressemeddelelse -

Danskerne efterspørger teknologi i TV, men de ved ikke, hvad de skal bruge den til

Danskerne prioriterer teknologi, når de skal investere i et nyt TV. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov med 1019 danske respondenter foretaget på vegne af Samsung. Men de færreste ved, hvad forskellige TV-teknologier indebærer, og hvilke funktioner, der medfølger i deres nye fjernsyn.

Tre ud af fem danskere (59%) vælger deres TV på baggrund af teknologi, når de skal købe nyt fjernsyn. Men mindre end en femtedel (18%) kender forskellen på teknologierne i de forskellige fjernsyn. Det viser en undersøgelse af YouGov på vegne af Samsung. Og det er ifølge Casper Bull, talsperson for TV/AV i Samsung Danmark, en skam:

”Det er fedt at se, at danskerne prioriterer teknologi i købsprocessen, selvom det også ser ud til, at rigtig mange har svært ved at skelne mellem de forskellige teknologier. Det skal vi som producenter selvfølgelig tage til efterretning. Vi skal gøre det nemmere for forbrugerne at tage stilling til, hvilken teknologi man skal vælge, og hvad den specifikt har af betydning for oplevelsen. Hos Samsung forsøger vi at lave TV til alles behov, så derfor indeholder vores produkter forskellige teknologier og funktioner, som passer til forskellige behov og situationer”.

Tre tips til at bringe dit TV mere i spil i hverdagen

55% af danskerne svarer, at de ikke bruger deres TV til andet end Flow-TV og streaming. Casper Bull peger på, at det især kan være danskernes traditionelle syn på et klassisk fjernsyn, som står i vejen for, at de udforsker andre funktioner og teknologierne i deres fjernsyn.

Derfor giver han tre tips til, hvordan man kan bringe TV’et mere i spil i dagligdagen:

  1. Skab et professionelt og stilrent arbejdsset-up
  2. Giv gas med gaming
  3. Flyt træningscenteret hjem i stuen

Hvis man arbejder hjemmefra og har et online-møde, kan et Samsung TV være en god investering. For eksempel kan Samsung Neo QLEDs nye slim fit-kamera sikre et professionelt set-up, hvor man ikke sidder bøjet ned over en lille bærbar, men har rum omkring sig. Kameraet kan sikre, at man holder det professionelt, selvom man måske sidder med i et online-kald fra sin stue. Derudover er kameraet diskret og enkelt ligesom designet af Neo QLED TV’et, hvilket danskerne går meget op i. En undersøgelse fra 2021[1]viste, at 40% af danskerne ønsker, at deres TV blender ind i deres øvrige indretning.

Rammerne for en god gaming oplevelse kræver høj billedkvalitet og en stærk lydoplevelse, og den kan man nemt skabes med et TV. Eksempelvis reducerer Neo QLED’s nye gaming funktion Auto Low Latency Mode latenstiden på indgangssignalet, så reaktionen, når du trykker på en knap, straks kan ses på skærmen. Derudover øger 8K billedteknologi i Samsungs Neo QLED kontrastniveauet i billedet, så man tydelig kan se spillets billeddetaljer – også i et stærkt oplyst rum, hvor solen skinner skarpt ind ad vinduet. Så slipper man for at trække gardinerne for, når man gamer. Hvis man kombinerer TV’et med en soundbar, får man den fulde lydoplevelse.

Et TV kan også bruges til hjemmetræning. Igen vil jeg understrege Samsungs Neo QLEDs nye slim fit-kamera, hvor man kan filme sig selv til eksempelvis online-træning med andre. Det gør træningen sjovere og mere nærværende.

Om undersøgelserne

Undersøgelsen er lavet af YouGov på vegne af Samsung med mellem 1019-963 respondenter i Danmark i tidsintervallet 22.-25. april, 2022.

Undersøgelse fra 2021: Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Bilendi for Samsung. Der er i alt gennemført 1000 online surveys med danskere i alderen 18-75 år, i perioden 1. oktober – 7. oktober 2021


[1] Undersøgelse fra 2021: Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Bilendi for Samsung. Der er i alt gennemført 1000 online surveys med danskere i alderen 18-75 år, i perioden 1. oktober – 7. oktober 2021

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, hårde hvidevarer, netværkssystemer, storage-løsninger, hukommelse samt halvledere og LED-løsninger. For at få de seneste nyheder, besøg Samsung Newsroom på news.samsung.com/


Kontakt

RelationsPeople

RelationsPeople

Pressekontakt For billeder og produktudlån