Få vores nyheder på mail

Dansk kvinde tager 100 dage til Himalaya for at se tv-serier

Pressemeddelelse   •   Okt 26, 2015 09:00 CET

For en måned siden udskrev Samsung en konkurrence, Catch Up Grant, der skulle hjælpe en heldig person med at komme up to date med sine tv-serier. Det bliver 31-årige Ingebeth Drost fra Frederiksberg, som tager 100 dage til et kloster i det nordlige Indien for at se tv-serier uforstyrret.

De seneste år har vores tv-forbrug ændret sig. Blandt andet på grund af de mange streamingtjenester. Ifølge en undersøgelse foretaget for Samsung ser hver femte dansker dagligt tv-serier. Og hver tiende svarer i undersøgelsen, at de følger en tv-serie slavisk. Det vil sige, at de føler, at de skal se de nye afsnit, så snart de er tilgængelige.

Tv-serier er altså blevet en rigtig stor del af vores daglige underholdning. Men det kan være svært at få tid til at se de mange nye serier, når hverdagens opgaver skal klares. Derfor lancerede Samsung for en måned siden en konkurrence, hvor en heldig person fra et af de nordiske lande kunne få mulighed for at få 100 dage til at se sine foretrukne tv-serier uden afbrydelser.

I alt deltog otte finalister fra de fire nordiske lande i konkurrencen om at vinde turen til Himalaya, men det blev en dansker, som løb med sejren, nemlig danske Ingebeth Drost på 31 år fra Frederiksberg. I starten af november tager hun til Indien for at påbegynde de 100 dage med tv-serier.

”Normalt, når jeg ser tv-serier, har jeg gang i alt muligt andet. Jeg fordyber mig ikke 100 procent i en serie, når jeg ser den derhjemme. Jeg glæder mig virkelig til at prøve at være komplet afskåret fra alt, hvad der hedder sociale medier, smartphones og andre forstyrrende elementer,” fortæller Ingebeth og fortsætter:

”Der er så mange, som taler om at tage en rejse væk fra det hele - alene og over en længere periode. Men nu gør jeg det rent faktisk og det bliver rigtig spændende at prøve.”

Forud for afgørelsen gennemgik Ingebeth og de øvrige syv finalister en række tests, for at finde ud af om de var klar til at se tv-serier i 100 dage. Blandt andet en samtale med en psykolog, en løgnedetektortest, et sundhedstjek og en synstest. Ud over Ingebeth Drost var danske Celli Ilan Shenar og Pernille Koll også blandt de otte nordiske finalister.

”Vi er glade for at give Ingebeth denne unikke mulighed. De 100 dage på et isoleret sted i fred fra hverdagens stress og jag giver hende chancen for at fordybe sig i de tv-serier, som hun, lige som så mange andre, mangler tiden til at se i dagligdagen. Så nu er det slut med at føle sig udenfor, når samtalen blandt vennerne falder på populærkultur,” siger Henrik Lethagen, nordisk markedschef for TV hos Samsung.

Danskerne elsker tv-serier

I en undersøgelse gennemført af YouGov på vegne af Samsung viser det sig, at en femtedel af danskerne ser tv-serier hver dag, og 39 procent svarer, at de ser serier hver uge. 11 procent svarer, at de ser tv-serier slavisk – de føler, at de skal se afsnittet, så snart det er tilgængeligt. Noget tyder også på, at danskerne bedst kan lide at have ro, når de ser serier. 30 procent svarer nemlig, at de ikke vil forstyrres, når de er i gang med et afsnit, og hver tiende kan sagtens se fire afsnit eller mere i træk. Blandt de adspurgte ser flest tv-serier for at slappe af (50 %), og fordi serierne er spændende (30 %). Derudover ser 11 procent tv-serier for at få et lille afbræk fra virkeligheden.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev foretaget i perioden fra 25. juni til 2. juli 2015 af YouGov på vegne af Samsung. I alt 1.001 interviews blev gennemført via Internettet, og de adspurgte var danske mænd og kvinder i alderen 18-74 år, som ser tv-serier mindst en gang om året.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformerende ideer og teknologier, der er med til at redefinere vores opfattelse af TV, smartphones, wearables, tablets, kameraer, hårde hvidevarer, printere, professionelle monitorer, SSD, hukommelseskort, medicinaludstyr, netværkssystemer samt halvleder- og LED-løsninger. Vi er også førende inden for Internet of Things, blandt andet med voresinitiativer inden for det intelligente hjem og digital sundhed. Vi er 319.000 medarbejdere fordelt på 84 lande med en årlig omsætning på 196 mia. dollars. For mere information, besøg vores hjemmeside www.samsung.com/dk og vores officielle blog på global.samsungtomorrow.com