Få vores nyheder på mail

Samsungs emballage bliver mere miljøvenlig

Nyhed   •   Feb 06, 2019 06:00 CET

Som led i Samsungs bæredygtighedsindsats skiftes plastemballage nu ud med genbrugsmateriale og papir. Emballage, der bruges til diverse produkter fra mobiler, udstyr til at have på, tablets og TV til hårde hvidevarer, vil blive skiftet ud med mere miljøvenlige alternativer, og vi vil komme til at se designs i nye materialer for blandt andet ladere.

Den 27. januar løftede Samsung sløret for sine planer med at begynde at bruge flere miljøvenlige og genvundne materialer til emballage. I løbet af første halvdel af 2019 vil plast i emballage blive erstattet af mere miljøvenlige materialer som for eksempel genvundet/biobaseret plast og papir.

For at kunne implementere denne ændring har Samsung nedsat en særlig arbejdsgruppe, som vil skulle arbejde med kvalitetssikring, således at det nye design ikke bare opfylder Samsungs innovative grundtanke, men at det også sikres, at de nye miljøvenlige materialer er af god kvalitet.

Udskiftningen vil berøre alle former for emballage til alt fra mobiler, udstyr til at have på, tablets og TV til hårde hvidevarer. Samsungs mobilladere vil for eksempel blive i et nyt, mat materiale, som således begrænser den samlede mængde plast, der anvendes i produktionen. De plastposer, der beskytter vores hårde hvidevarer, vil blive skiftet ud med poser af genanvendelige materialer og bioplast.

Desuden vil Samsung fremover kun bruge papir, hvis fibermateriale er certificeret af globale miljøorganisationer som “The Forest Stewardship Council”, “Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme” og “The Sustainable Forestry Initiative for packaging and manuals by 2020”.

Planen er i 2030 at bruge 500.000 ton genvundet plast og indsamle 7,5 mio. ton kasserede produkter.