Få vores nyheder på mail

mehackit og Samsung går sammen om at give skoleelever et indblik i teknologiens verden

Nyhed   •   Nov 19, 2014 12:00 CET

Den finske græsrodsbevægelse, mehackit, som er et fællesskab for uddannelse inden for teknologi, har sammen med verdens førende globale elektronikvirksomhed, Samsung, i dag annonceret et flerårigt samarbejde på Slush-konferencen i Helsinki, Finland. Mehackits kurser tilbyder gymnasie- og folkeskoleelever en sjov og praktisk måde at udforske kreative teknologier på.

mehackit-teamet har udviklet et kursus for gymnasieelever, der præsenterer eleverne for teknologi ved at lære i praksis. I løbet af kurset lærer eleverne om forskellige sektorer inden for teknologi, herunder programmering, medier og elektronik. Eleverne får desuden en designudfordring, hvor de skal anvende, hvad de har lært på kurset i en 40-minutters præsentation, som de så skal give til folkeskoleelever.

"Samsung ønsker at fremme de teknologiske færdigheder hos børn og unge, og Mehackit er en sand pioner på dette område. Vi værdsætter især mehackits mission om at vise børnene, at teknologien også kan bruges til at skabe noget. Børn og unge er ikke passive teknologibrugere - de kan også blive indholdsskabere og drive den digitale revolution" siger Samsungs nordiske marketing direktør, Marko Nurmela.

Takket være samarbejdet med Samsung kan mehackit videreudvikle sine kurser og arrangementer og derved uddanne flere børn og unge.

"Mit håb er, at alle unge har mulighed for at se teknologien som en mulighed for selvudfoldelse, kreativitet og forandring. Teknologi er og bliver en integreret del af arbejdslivet og verden omkring os i fremtiden. Ikke alle behøver at blive fuldstændig forelsket i teknologi, men alle bør få muligheden for at prøve det!" forklarer grundlæggeren af mehackit, Pia Henrietta Kekäläinen.

mehackit blev grundlagt i 2013, da et fællesskab af frivillige besluttede at afholde teknologiworkshops for børn i Finland, hvilket blev en stor succes. Formålet var at introducere teknologiens "skaber- og hackerkultur". Nu kommer mehackit også ud på skolerne, og det første pilotkursus for gymnasier vil blive afviklet i Helsinki på SYK, hvor folkeskole og gymnasie er sammenlagt. I 2015 har mehackit til hensigt at nå ud til børn og unge i andre nordiske lande.

Alle mehackit-kurser er gratis for skoler, og undervisningsmaterialer vil blive offentliggjort i 2015 i gratis tilgængelige formater via et licens til Creative Commons. Uddannelsesinstitutioner og andre interesserede parter kan vælge at tilrettelægge kurserne, så de passer til deres egen læseplan og krav med hjælp fra mehackit-teamet.

For mere information, besøg venligst:

http://www.mehackit.org

Eller kontakt:

Grundlægger af Mehackit, Pia Henrietta Kekäläinen

hello@mehackit.org | +358 50 344 8110