Få vores nyheder på mail

Sjællænderne har oftest beskidt undertøj på

Pressemeddelelse   •   Feb 03, 2014 16:46 CET

Der er størst risiko for at støde ind i folk med sure underbukser på Sjælland. Næsten hver fjerde sjællænder (24,7 %) har undertøjet på to eller flere gange før de vasker det. Det viser en ny undersøgelse af danskernes vaskevaner foretaget af analyseinstituttet Cint på vegne af forbrugerelektronikproducenten Samsung.

Mændene genbruger undertøjet

Når det kommer til frekvensen af, hvor ofte man skifter sit undertøj, viser Samsungs undersøgelse, at overraskende mange danskere bruger deres undertøj flere gange, før det bliver vasket. 21 % af de adspurgte danskere bruger deres undertøj to eller flere gange inden det ryger til vask.

Det er de danske mænd, som er mest sparsommelige når det kommer til at skifte undertøj. Hver tredje danske mand (30,4 %) går med deres undertøj to eller flere gange, før de smider det i vasketøjskurven. Og kigger man på regionerne, er det blandt sjællænderne, at der er størst risiko for at støde ind i en med sure underbusker. 24,7 % af sjællænderne går med deres undertøj to eller flere gange inden de vasker det.

De unge køber nyt i stedet for at vaske

Det kan også knibe med at finde tid til at vaske blandt danskerne. Undersøgelsen viser nemlig, at lidt mere end hver tiende dansker (12,3 %) inden for det seneste år har købt nyt tøj, fordi de ikke havde fået vasket det, der lå i vasketøjskurven. Her er det primært de unge mellem 18 og 29 år, der ikke får vasket i tide. Lidt mere end hver fjerde af de unge (25,7 %) har ifølge Samsungs undersøgelse været ude at købe nyt tøj, fordi der ikke var mere rent i skabet derhjemme.

”Det man skal være opmærksom på med nyt tøj er, at det ofte indeholder kemikalierester eksempelvis fra farvning af tøjet, som først forsvinder efter vask. Derfor kan det ofte svare sig at bide i det sure æble og gå i krig med vasketøjskurven derhjemme i stedet for at købe nyt tøj til weekendens fest,” fortæller Michael René, hygiejneekspert og lektor ved det Sundhedsvidenskabelige og Teknologiske fakultet, Professionshøjskolen Metropol.

Highlights fra undersøgelsen:

·  21 % af de adspurgte danskere har deres undertøj på to eller flere gange inden de vasker det.

·  Herunder 30,4 % af de danske mænd og 24,7 % af de unge mellem 18 og 29 år.

·  Hver tiende dansker (12,3 %) har inden for det seneste år købt nyt tøj i stedet for at vaske.

·  Blandt unge mellem 28 og 29 år gælder det for hver fjerde (25,7 %) at de inden for det seneste år har købt nyt tøj frem for at vaske det gamle.

Undersøgelsen af danskernes vaskevaner er en del af en nordisk undersøgelse foretaget af Cint på vegne af Samsung i oktober 2013. Ca. 1000 danskere i alderen 18 – 80 år har deltaget i undersøgelsen.


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, er førende globalt inden for forbrugerelektronik og komponenter hertil. Gennem kontinuerlig innovation og nye opfindelser udvikler vi Smart-TV, Smartphones, PC’er, printere, kameraer, køkken- og hvidevarer, medicinaludstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er 286.000 medarbejdere fordelt på 80 lande og har en årlig omsætning på mere end 216,7 mia. dollars (baseret på tal fra 2013). Samsungs mål er at skabe flere muligheder for mennesker over hele verden. Besøg www.samsung.com/dk for mere information.