Få vores nyheder på mail

10 år med Samsung Galaxy

Blogindlæg   •   Feb 08, 2019 12:00 CET

Rejsen frem til dagens smartphone har været fyldt med fantastiske ideer, store fremskridt inden for tekniske løsninger og nye standarder for, hvad der forventes af en telefon. Nu da Galaxy-serien fejrer sit 10-års jubilæum, er det et godt tidspunkt til at se tilbage på, hvad der har bragt os hertil.

Længe før ordet "smartphone" eksisterede, havde Samsungs udviklere ideer og tanker om, hvordan mobiltelefonen kunne bruges til mere end bare samtaler. Siden virksomheden blev grundlagt i 1938, har Samsung været drevet for at komme med meningsfulde og innovative ideer, som igen skaber ny teknologi og produkter, der letter dagligdagen. Disse ideer har udviklet sig gennem årene og ført til banebrydende produkter som Samsungs tv-telefon i 1999, hvor brugerne pludselig kunne begynde at tage en del af deres underholdning i hånden, og Samsung B600, som gjorde det muligt for brugere at tage billeder af deres omgivelser med telefonens indbyggede 10-megapixel kamera.

(Samsung SPH-M220 1999, Samsung SPH-V200 2000)

I årenes løb har virksomheden stået i spidsen og drevet udviklingen af, hvad der er muligt at gøre med en mobiltelefon. I 2002 lancerede Samsung sin True Color Phone og introducerede verden for skærmen active matrix LCD display. Denne skærm banede vejen for de innovationer inden for skærmteknologi, som i dag er blevet synonyme med Galaxy-serien.

Galaxy fødes og udvikles

I marts 2010 præsenterede Samsung den første telefon i den nu velkendte Galaxy S-serie, og har siden gennemgået en 10-årig metamorfose, hvor opgraderet teknologi, design og funktion gør, at den i dag er næsten uigenkendelig i forhold til sit udgangspunkt. Det følgende år lancerede Samsung også en helt ny type mobil, en smartphone med den største skærm nogensinde på det tidspunkt. Denne mobil inkluderede også S Pen, som gjorde det muligt for vores brugere at interagere med mobilen på mange nye måder. På samme måde som introduktionen af Galaxy S-serien har Notes-serien også overlevet og videreudviklet sig - selv i dag.

(Samsung Galaxy Note 2011, Galaxy S5 2014)

Men det er ikke kun den teknologiske udvikling, der er værd at se på. For hvert nyt produkt i serien har Galaxy-seriens økosystem også vokset sig større og taget skridt efter skridt hen imod at gøre et tilsluttet liv muligt. I dag indeholder Galaxy-serien en række funktionaliteter, som man i 2010 ikke troede ville være mulige, som for eksempel den intelligente stemmeassistent Bixby, sikkerhedsplatformen Samsung Knox og mobilbetalingstjenesten Samsung Pay.

Når vi ser tilbage på de sidste 10 år, kan følelsen være, at de er gået hurtigt, og at udviklingen er begyndt at nå sit højdepunkt? Det er ikke tilfældet - Galaxy er lige begyndt på sin rejse, og innovationerne skaber bare flere muligheder. Vi forsøger at se fremad i stedet.

(Galaxy S7 2016, Galaxy S8 2017)

I år lancerer Samsung sit Infinity Flex Display, en lancering som indebærer en ny æra af smartphones, hvor den fleksible telefon ikke længere blot er en drøm. I løbet af året bliver Galaxy-serien endnu mere brugervenlig takket være indførelsen af en ny grænseflade, der gør det nemmere og mere naturligt for brugerne at navigere på deres telefoner. Samsung sigter også mod at ændre, hvordan mennesker er opkoblet, og har i dag har flere forskellige 5G-patenter. I første halvdel af 2019 vil de første Samsung-brugere med en 5G-telefon kunne opleve 100 gange hurtigere forbindelse.

”Do What You Can’t”

Ved at introducere Galaxy til verden åbnede Samsung en uendelig mængde muligheder for mobiltelefonbrugere over hele verden. Når det næste skridt i smartphone-udviklingen nærmer sig med stormskridt, er én ting sikker: Samsung vil fortsætte med at udvikle meningsfuld teknologi og oplevelser, der hjælper dig med at gøre mere af det, du elsker.